На Львівщині заповненість ліжок для хворих на COVID-19 становить 81%

На Львівщині заповненість ліжок для хворих на COVID-19 становить 81%

Укрінформ
У Львівській області заповненість ліжко-місць з киснем становить 81%, але у Львові є лікарні, в яких позначка сягнула за 100%.

Про це на брифінгу розповів директор Департаменту здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на ранок ми маємо в стаціонарах 3177 пацієнтів, з них 243 знаходяться в реанімації, близько 60-ти - на апаратах ШВЛ. Поступило за добу по області 309 осіб. Заповненість ліжкової мережі становить 81%. В обласній інфекційній лікарні - 225 хворих (розраховано 200 місць - ред.), 211 – в Центрі легеневого здоров’я, в лікарні «швидкої» – 484, і 374 пацієнти на лікуванні в госпіталі у Винниках», - повідомив Чемерис.

Серед районних медзакладів, за словами посадовця, найбільше завантажені Новояворівська, Стрийська та Стебницька лікарні.

Чемерис наголосив, що динаміка приросту госпіталізованих з важкими формами перебігу коронавірусу є дуже невтішною, бо вже перевищила показник у 300 осіб за добу. Львівщина продовжує перебувати в червоній зоні, регіон перевищує усі три показники, які є індикаторами для визначення рівня небезпеки: це і приріст інфікованих, і показник госпіталізованих, а також кількість заповнених ліжок з підведеним киснем.

Читайте також: Жорсткий карантин у Львові продовжили до 12 квітня — нові обмеження

В облдержадміністрації зазначили, що на Львівщині протягом останнього тижня введено додатково 480 ліжок для хворих COVID-19, близько до 50% вже підведено кисень, а по інших підключення допрацьовують.

Як повідомлялося, станом на 30 березня у Львівській області зареєстровано 102837 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу — 961, з них у Львові - 502. Всього одужало по Львівській області - 78775 осіб, летальних випадків – 2610.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-