Бізнес в умовах карантину: підприємці «Калинівського ринку» пікетують міськраду

Бізнес в умовах карантину: підприємці «Калинівського ринку» пікетують міськраду

Фото
Укрінформ
У місті Чернівці, яке вже майже місяць перебуває у червоній зоні карантинних обмежень, більше сотні підприємців найбільшого у регіоні Калинівського ринку пікетують міську раду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проти незаконного карантину. Рішення комісії з ТЕБ та НС та постанови Кабінету Міністрів суперечать Конституції. Рішення про карантин є незаконним", - наголосила підприємиця Анжела Гуріна.

Наразі на протест прийшли кілька десятків людей. Вони зазначають, що за рік карантинних обмежень понесли збитки, а компенсації отримали мізерні. Тож підприємці вимагають скасувати обмеження та дозволити роботу Калинівського ринку в Чернівцях та інших підприємств.

До пікетувальників вийшов Чернівецький міський голова Роман Клічук. Він повідомив, що місцева влада може лише допомогти підприємцям звільненням їх від орендної плати за торгове місце. Рішення про це депутати прийняли на попередній сесії.

Читайте також: У Чернівцях закривають на карантин Калинівський ринок

Клічук також зачитав звернення, яке міська влада підготувала до керівництва країни. У ньому мерія Чернівців просить підтримати підприємців, які потерпають від введених карантинних обмежень. Зокрема, міськрада просить центральну владу звільнити бізнесменів від сплати податків та передбачити компенсацію для підприємців.

У Чернівцях підприємці Калинівського ринку пікетують міську раду / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях підприємців ринків міста, які закриті на карантин через поширення коронавірусу в регіоні, звільнили від орендної плати за торговельні місця.

Станом на 30 березня у Чернівецькій області зафіксували 69 633 випадки інфікування COVID-19. Із них 49 551 пацієнт одужав, 1 348 людей померли.

В Україні станом на 30 березня лабораторно підтвердили 1 662 942 випадки COVID-19, із них за добу - 10 533.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-