У «Слузі народу» заявляють про порушення під час довиборів у Раду на Прикарпатті

У «Слузі народу» заявляють про порушення під час довиборів у Раду на Прикарпатті

Укрінформ
Партія "Слуга народу" зафіксувала масові порушення під час голосування на проміжних виборах народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Про це заявив голова партії "Слуга народу", народний депутат Олександр Корнієнко на брифінгу в понеділок, 29 березня, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо порушень - ми продовжуємо інформувати суспільство, що там відбувалися досить масові порушення на цьому окрузі (ОВО №87 - ред.) з боку одного з наших опонентів. І, відповідно, є дуже багато цих подій по різних дільницях. Частина дільниць, на погляд наших юристів, спостерігачів та довірених осіб кандидата, є такими, що потребують перерахунку. Тому ці акти подаються до окружної виборчої комісії, а вона, відповідно, далі, згідно з Виборчим кодексом, законом "Про вибори народних депутатів України", приймає рішення щодо перерахунку на окремих дільницях або уточнення і так далі", - зазначив Корнієнко.

За інформацією політика, наразі виборчком, що займається опрацюванням протоколів в окрузі №87, взяв паузу в роботі.

Корнієнко наполягає, що в окрузі №87 на довиборах у Верховну Раду продовжує лідирувати кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Читайте також: Вірастюк заявив про свою перемогу на довиборах у Раду

Коментуючи питання щодо порушень в окрузі №50 на Донеччині, Корнієнко зазначив, що представники партії "їх там багато не бачили з боку наших опонентів".

"Нас там звинувачують в якихось речах - ми готові це повністю відбивати, зокрема, в судах", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 18:30 понеділка, 29 березня, опрацьовано 46,15% дільничних протоколів про підсумки голосування на проміжних виборах народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область). Лідерство в окрузі тримає кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк із 33,20%, за якого проголосували 7399 виборців. На другому місці - кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський з 25,57%, на третьому - висуванець партії "За майбутнє" Олександр Шевченко з 27,38%.

Читайте також: Чотири дільничні комісії на Прикарпатті перерахують голоси – ОПОРА

Згідно з опрацьованими 100% протоколів в 50-му окрузі, 65,46% набрав кандидат від партії "Порядок" Андрій Аксьонов, за якого голоси віддали 19 949 виборців.

В Україні 28 березня відбулися проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область). Результати голосування мають бути встановлені до 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-