У день голосування за кандидатів на Донеччині агітували у соцмережах - ОПОРА

У день голосування за кандидатів на Донеччині агітували у соцмережах - ОПОРА

Фото
Укрінформ
У день голосування у соціальних мережах проводили агітацію на користь декількох кандидатів у народні депутати по округу №50, що в Покровському районі Донеччини.

Як передає Укрінформ, про це 29 березня повідомили координатори спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області.

Зазначається, що найбільш поширеною була політична реклама на користь кандидата Андрія Аксьонова (політична партія «Порядок») на сторінці партії у Facebook.

Також до самопіару у день виборів вдавався і кандидат-самовисуванець Микола Головко. До створення дописів на особистій передвиборчій сторінці з прихованою агітацією на свою користь він підійшов доволі творчо. Крім того, на сторінці Головка у коментарях до публікацій зустрічаються поширення дописів з агітацією за кандидатку до Верховної Ради Ларису Ревву (ВО «Батьківщина).

Все це суперечить Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Як повідомлялося, вибори у 50-му окрузі на Донеччині призначені у зв’язку з достроковим припиненням повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська.

Крім того, 28 березня проходили вибори і в 87-му окрузі на Прикарпатті, які були призначені через складання повноважень народним депутатом Зіновієм Андрійовичем (фракція партії "Слуга народу") у зв’язку з обранням його міським головою Надвірної.

Крім довиборів до ВР, на неділю також були призначені повторні та проміжні вибори 186 депутатів міських, селищних, сільських рад.

Читайте також: Поліція почала два кримінальні провадження через порушення на довиборах

Позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 21 липня 2019 року, чергові місцеві вибори — 25 жовтня 2020 року.

Фото: ОПОРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-