У лікарнях Запоріжжя реконструюють дев’ять приймальних відділень

У лікарнях Запоріжжя реконструюють дев’ять приймальних відділень

Велике будівництво
Укрінформ
У Запорізькій області в рамках програми Президента «Велике будівництво» виконуються роботи з реконструкції приймальних відділень у 9 медичних закладах.

У суботу, 27 березня, голова Запорізької ОДА Олександр Старух провів виїзну нараду в Запорізькій обласній клінічній лікарні, під час якої назвав строки завершення робіт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Реконструкція відділення екстреної медичної допомоги КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» - це один з об'єктів національної програми «Велике будівництво». Роботи тут стартували восени 2020 року. В ході ремонтних робіт ухвалили рішення об’єднати приймальне відділення та відділення загальної реанімації, що дозволить отримати потужний комплекс для надання невідкладної медичної допомоги.

Наразі підрядник виконав близько 90% робіт. Завершити обіцяють за два тижні.

«За два тижні ми приїдемо і перша черга приймального відділення буде зроблена. Повністю. Ще два приміщення, де буде встановлено важке обладнання, поки чекають розрахунків. В нас немає даних щодо технічних характеристик обладнання, яке там буде встановлено. Різне обладнання потребує різного укріплення. Все має бути враховано до міліметра. Наразі роботи тривають окрім обласної лікарні, у запорізьких міських лікарнях №5 та 9, у Бердянську, Пологах, Енергодарі, Василівці та Мелітополі. В останніх двох містах вже готові відділення. До кінця року здамо 7 відділень, залишаться два - у Запоріжжі», - прокоментував Старух.

Читайте також: В Умані відкрили ПЛР-лабораторію та приймальне відділення лікарні

Загальна вартість робіт в обласній лікарні - понад 29,5 млн грн, з яких 17 млн грн було виділено з обласного бюджету.

«Це нова філософія приймального відділення екстреної медичної допомоги. Таких відділень буде 9 в області, але в обласній лікарні буде одне з найбільших. Допомога хворому починається на ранньому госпітальному етапі. Це ті хвилини, коли найбільше потрібно надати концентровану медичну допомогу аби врятувати життя. Тут вся логістика, сучасне обладнання, киснепостачання, монітори пацієнтів, апарати ШВЛ, важке діагностичне обладнання і лікувальне обладнання. Важливо, що лікарня працює, а роботи тривають», - говорить директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулініч.

Читайте також: Гола Пристань утеплюється й модернізується

В рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком в лікарні також триває термомодернізація головного корпусу.

Роботи розпочалися 25 лютого 2021 року. Вартість робіт близько 130 млн гривень.

Фото: Ольга Звонарьова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-