У Харкові пів сотні нацгвардійців здали кров для онкохворих дітей

У Харкові пів сотні нацгвардійців здали кров для онкохворих дітей

Фото, відео
Укрінформ
Пів сотні гвардійців - офіцери, військові строкової та контрактної служби 3-ої бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана - стали донорами плазми крові у Харківському обласному центрі заготівлі та переробки плазми «Харків-Плазма».

Цю благодійну акцію, повідомляє пресслужба Східного територіального управління Національної гвардії України, приурочено до сьомої річниці з Дня створення Нацгвардії України, передає Укрінформ.

«Військові завжди активно долучаються до донорського руху, особливо, коли питання торкається тяжкохворих діточок», – зазначив заступник командира батареї по роботі з особовим складом старший лейтенант Федір Яровий.

У свою чергу працівники центру «Харків-плазма» зазначають, що плазма крові, яку вже здали нацгвардійці за пів року, стане життєво важливими ліками. Безоплатна донація вже сьогодні дозволить онкохворим дітям отримувати безкоштовно ліки з плазми крові, які вкрай потрібні для підтримки ослабленого імунітету малечі після виснажливої хіміотерапії. Плазма потрібна для того, щоб виготовити якісні вітчизняні лікарські засоби, які будуть застосовуватися також і в лікуванні коронавірусної інфекції.
Читайте також: Уряд затвердив Порядок вручення посвідчення донора крові

Харківські гвардійці є постійними донорами, під час процедури вони здають від 650 до 850 мілілітрів плазми. За словами медиків, кров і плазма в організмі людини швидко відновлюється, завдяки цим компонентам є можливість створити необхідні препарати та врятувати не одне життя.

Фото: ngu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-