На Херсонщині відновлять Скадовський аеродром

На Херсонщині відновлять Скадовський аеродром

Фото
Укрінформ
У Херсонській області відновлюватимуть Скадовський аеродром.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА з посиланням на інформацію, оприлюднену під час робочої поїздки голови обласної державної адміністрації Сергія Козиря до Скадовського району. 

«Цей проєкт, без перебільшення, буде цікавий для розвитку малої авіації в регіоні. А ще розвиток повітряних видів спорту позитивно відобразиться на туристичній сфері, адже ще більше туристів матимуть змогу приїжджати в місто на березі Чорного моря. Окрім того, саме Скадовськ має статус дитячого курорту національного значення», - зазначив голова ОДА.

Зокрема, за його словами, наразі Комунальне підприємство Херсонської обласної ради (КП ХОР) «Херсонські авіалінії» розробляє дорожню карту з відновлення аеродрому. На наступному тижні буде додатково проведено нараду спільно зі Скадовською районною державною адміністрацією, Скадовською міською радою, комунальним закладом «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради.

Зазначається, що про відродження роботи аеродрому у Скадовську говорять не один рік.

Аеродром «Скадовськ» має ґрунтову злітно-посадкову смугу довжиною 1 км. Він здатний приймати повітряні судна до 5,7 тонн. Серед найбільш перспективних напрямків використання - парашутний спорт, оглядові польоти, аеротаксі та інше.

Читайте також: У Дніпрі почали будувати новий аеродром - Криклій

Першочергові завдання, які необхідно вирішити: приведення злітної смуги до стандартів та експлуатаційних норм, відновлення будівлі аеровокзалу та диспетчерської, а також проведення навчань диспетчера, штурмана, зв’язківця.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-