Данський муніципалітет поділиться досвідом з українськими громадами

Данський муніципалітет поділиться досвідом з українськими громадами

Децентралізація
Укрінформ
Данський муніципалітет Гульборгсунн ділитиметься досвідом з українськими громадами для посилення ефективності місцевого самоврядування.

Про це повідомив посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен під час онлайн-обговорення з представниками Програми "U-LEAD з Європою" та делегації Євросоюзу в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

Дипломат наголосив, що Україна "може пишатися досягнутим у процесі децентралізації".

"Децентралізація має йти пліч-о-пліч з більшою прозорістю, посиленою підзвітністю та доброчесністю на місцевому рівні. І саме у цьому досвід Гульборгсунна буде корисним, оскільки двостороннє партнерство дасть змогу поділитися практичними знаннями Данії в застосуванні цифрових платформ та підвищення прозорості місцевого управління", - сказав він.

За словами посла, йдеться також про досвід впровадження автоматизованих засобів самообслуговування та публічних онлайн-слухань щодо освоєння бюджету.

Міккельсен уточнив, що співпраця між данською та українськими громадами відбуватиметься за підтримки Програми "U-LEAD".

Голова громади Гульборгсунн Джон Бреддер розповів, що очікує на початок співпраці і сподівається, що після скасування пов'язаних з коронавірусом карантинних обмежень представники місцевого самоврядування обох країн зможуть організовувати взаємні поїздки.

"Наша громада залучена не лише до проєктів навколо Балтійського моря, а й по всій Європі. Ці проєкти включають розвиток туристичного бізнесу, екологічні проєкти, планування простору та багато іншого", - сказав Бреддер.

Читайте також: Тернопільські громади ознайомились з процесом регулювання місцевих податків

Керівниця сектору місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко зауважила, що Данія однією з перших з-поміж країн-членів ЄС стала донором Програми "U-LEAD з Європою" і є цінним стратегічним партнером для України на шляху децентралізації та реформи місцевого самоврядування.

"Двостороння співпраця з Гульборгсунном, громадою, що утворилася через об'єднання міста з сусідніми "напівсільськими" громадами у 2007 році, надасть українським громадам найцінніші ідеї для посилення ефективності у виконанні їхніх нових завдань", - переконана вона.

Директор Програми "U-LEAD з Європою" Бастіан Файгель наголосив, що вітає посилення співпраці між Данією та Україною в межах проєкту обміну досвідом між Гульборгсунном та українськими громадами.

"U-LEAD змогла отримати значну користь від впровадження вагомих ноу-хау, які данські муніципалітети привносять у нашу діяльність у сфері місцевого самоврядування та децентралізації. Тому данські колеги можуть надати важливу підтримку українським партнерам, поділившись своїми цінними знаннями та напрацюваннями у межах міжнародного досвіду", - сказав він.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: facebook.com/guldborgsundkommune

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-