Нарада у Зеленського: обговорили вакцинацію на Прикарпатті та допомогу місцевому бізнесу

Нарада у Зеленського: обговорили вакцинацію на Прикарпатті та допомогу місцевому бізнесу

Укрінформ
Президент України провів нараду, на якій, зокрема, обговорювався перебіг вакцинації проти COVID-19 в Івано-Франківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт глави держави.

Зазначається, що у зустрічі взяли участь керівник Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, голова Надвірнянської об’єднаної територіальної громади Зіновій Андрійович та громадський діяч Василь Вірастюк, який є кандидатом у народні депутати у 87-му окрузі.

Зеленський поцікавився ситуацією з вакцинацією в області, а також рівнем обізнаності місцевих мешканців щодо важливості щеплення.

«Вакцина – це реальний шлях до порятунку, бо скільки б ми не розгортали додаткових ліжко-місць і не забезпечували киснем, це не вплине на ситуацію у медичних закладах. Без вакцини нам не обійтися», – сказав очільник Івано-Франківської ОДА.

Було зазначено, що у Надвірнянському районі – найбільше вакцинованих в області.

Вірастюк нагадав, що ще під час січневого посилення карантину на Івано-Франківщині намітилася тенденція до зростання захворюваності на коронавірус. Серед найімовірніших причин – висока активність місцевого населення на новорічні й різдвяні свята та значна кількість туристів, які відвідували регіон у цей час.

Читайте також: На Прикарпатті у мобільному шпиталі третій день - жодного COVID-хворого

«Карантинні заходи, що запроваджувалися Івано-Франківською ОДА та урядом, на щастя, виявилися ефективними, і зараз ми вже бачимо тенденцію до зменшення захворюваності та зниження навантаження на медичну систему», – сказав Вірастюк.

«Радий, що зараз люди починають потроху вакцинуватися. Нам треба збільшувати вакцинацію», – наголосив Президент.

Вірастюк також порушив питання компенсації збитків, яких підприємці зазнали в результаті посилення карантину. Він зазначив, що від обмежень особливо страждає малий і середній бізнес, сфера торгівлі.

Зеленський відповів, що уряд уже ініціював виплати в розмірі 8 тисяч гривень з державного бюджету підприємцям малого бізнесу, місцева влада зі свого боку за бажанням може додати до цієї суми кошти з місцевого бюджету.

Президент також поцікавився перебігом робіт із запобігання повеням на Івано-Франківщині. Андрій Бойчук повідомив, що було виділено достатньо коштів, аби впоратися з наслідками повеней. Однак попереду ще багато роботи, зокрема, якщо йдеться про концепцію запобігання повеням. Андрій Бойчук додав, що нині в Івано-Франківській ОДА змінюються критерії підходів до проблеми паводків.

«Якщо раніше проблема паводків розбиралася виключно за фактом, відбувалася ліквідація наслідків, то сьогодні ми розробляємо критерії, які в майбутньому дадуть нам змогу вести превентивну діяльність», – розповів він.

Читайте також: Мер Франківська підтримує вимоги підприємців про пом’якшення карантину

Голова Надвірнянської ОТГ Зіновій Андрійович попросив Володимира Зеленського забезпечити опорну лікарню медичним транспортом. Глава держави зазначив, що це питання буде вирішено.

Як відомо, Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки з 26 лютого. Тут не працюють промислові ринки та крамниці. Підприємці кілька разів виходили на протести з вимогою пом’якшити карантинні обмеження.

За попередню добу на Прикарпатті зареєстровано 512 нових випадків коронавірусної хвороби, одужали 734 особи, 26 людей померли. Загалом в Україні за добу лабораторно підтвердили 16 669 нових випадків COVID-19.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-