Авіакатастрофа під Чугуєвом: екскомандира військової частини випустили з СІЗО

Авіакатастрофа під Чугуєвом: екскомандира військової частини випустили з СІЗО

Укрінформ
Колишньому командиру військової частини в Чугуєві В'ячеславу Глазунову, підозрюваного в справі про авіакатастрофу Ан-26, змінили запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

Про це повідомила у Фейсбуці його дружина Олена Глазунова, передає Укрінформ.

За словами Глазунової, її чоловіка випустили з Лук'янівського СІЗО, але під домашнім арештом він знаходитиметься в Києві.

Жінка подякувала за підтримку авіаторам з кількох бригад та Союзу ветеранів АТО.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу офіцери з групи підтримки авіаторів, 6 квітня в Києві розглядатиметься чергове клопотання захисту іншого підозрюваного - Олександра Жука, який керував навчальними польотами. Йому суд подовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб, офіцера тримають на гауптвахті. Захист клопотатиме про зміну заходу на не пов'язаний із ув'язненням.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня 2020 року при заході на посадку на аеродром у м. Чугуїв на Харківщині розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, ще один курсант вижив.

Читайте також: Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: ексначальник університету хоче через суд поновитися на посаді

23 жовтня віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що згідно з висновками урядової комісії, причиною катастрофи стали "технічні неполадки, на які наклався людський фактор, плюс системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки".

18 грудня заступник керівника Спеціалізованої військової прокуратури в оборонній сфері Сергій Личик повідомив, що ДБР оголосило підозри керівнику польотів військової частини, командиру військової частини, який затверджував плановість польотів, а також повідомили про підозру командувачу Повітряних сил Збройних сил України.

Читайте також: Катастрофа Ан-26: командувача Повітряних сил відпустили під особисте зобов'язання

23 грудня 2020 року Офіс генпрокурора повідомив, що на 60 днів взято під варту без права внесення застави командира військової частини А4104. Він підозрюється у порушенні правил польотів та підготовки до них, а також порушенні правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки, та у недбалому ставленні до служби (ст. 416 та ч. 3 ст. 425 КК України). Керівник польотами групи управління польотами військової частини А4104 підозрюється у порушенні правил польотів та підготовки до них, а також порушенні правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). Командувачу Повітряних сил ЗСУ, який підозрюється у недбалому ставленні до служби, вчиненому в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК України), обрано запобіжний захід у виді особистого зобов‘язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-