Тернопільські громади ознайомились з процесом регулювання місцевих податків

Тернопільські громади ознайомились з процесом регулювання місцевих податків

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» провела вебінар для громад Тернопільської області щодо процесу встановлення і регулювання місцевих податків і зборів.

Про це йдеться у пресрелізі Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Про встановлення місцевих податків та зборів, особливості проведення регуляторних процедур та законодавчі підстави встановлення місцевих податків та зборів говорили під час вебінару на базі Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на онлайн-захід прибули близько 40 посадових осіб місцевого самоврядування, представників місцевих фінансових органів та головних розпорядників коштів місцевих бюджетів з тернопільських громад.

«Роль місцевих податків та зборів з кожним роком зростатиме і надзвичайно важливим є розуміння процесу підготовки рішень про встановлення місцевих податків і зборів та проведення пов’язаних із цим регуляторних процедур», - додали у Тернопільському регіональному офісі.

Радник регіонального офісу Сергій Триюда під час заходу розповів про відповідне законодавство та податкові новації й культуру поводження з місцевими податками, а також про пошук резервів збільшення податкових надходжень.

Читайте також: На Одещині лише 43% територіальних громад мають ЦНАПи - «U-LEAD з Європою»

Зазначається також, що представники тернопільських громад покращили розуміння ролі місцевих податків і зборів у забезпеченні фінансової спроможності територіальних громад, оновили свої знання щодо законодавчих та нормативних актів, які регулюють встановлення місцевих податків і зборів, дізналися більше про можливі наслідки недотримання законодавства у цій сфері та отримали навички підготовки регуляторних актів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-