Чернігів може з п'ятниці посилити карантин

Чернігів може з п'ятниці посилити карантин

Укрінформ
У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19, у Чернігові з п’ятниці посилять обмежувальні заходи.

Про це на сесії міськради повідомив міський голова Владислав Атрошенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Після сесії, орієнтовно о 15 чи 16 годині, пропоную провести міську комісію з техногенно-екологічної безпеки і визначитися з обмежувальними заходами, які я пропоную ввести не з понеділка, а з п’ятниці, з завтрашнього дня. У зв’язку з надзвичайно серйозним приростом кількості хворих, які знаходяться в наших лікарнях - їх уже більш як 230», - сказав мер.

За його словами, ще жорсткіші обмеження введуть, якщо число госпіталізованих досягне 270. Нині, підкреслив мер, темпи приросту - 30 хворих на день.

Загалом у лікарнях Чернігова, які надають допомогу хворим на COVID-19, розгорнуто 430 ліжкомісць, проблеми з ними, зазначив Атрошенко, немає. Але є складнощі з медперсоналом, який потребує вихідних і теж хворіє. Це один з критеріїв, за яким місту важко "витягнути" велику кількість хворих.

Атрошенко звернувся до керівників підприємств, представників малого та середнього бізнесу з проханням у місцях великого скупчення людей максимально посилити контроль за виконанням запобіжних заходів, зокрема, носінням масок. Бо якщо наступ хвороби не спинити, тисячі працюючих людей будуть змушені залишатися вдома і втрачати доходи.

На нараді 23 березня Атрошенко озвучував умови введення додаткових обмежень у випадку зайнятості 230 "ковідних" ліжок. Він говорив про обмеження годин роботи закладів громадського харчування та кількості пасажирів у громадському транспорті.

З початку епідемії в Чернігові виявлено 9 199 випадків інфікування коронавірусом, з яких 271 - летальний. На сьогодні в місті хворіє 898 людей. Переважна більшість лікується амбулаторно, госпіталізовано 230 осіб.

Читайте також: МОЗ оновило розподіл карантинних зон, Київ та 10 областей - «червоні»

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні лабораторно підтверджено 1 596 575 випадків COVID-19, одужало 1 283 020 осіб; померло - 31 135. За минулу добу зареєстрували 16 669 нових випадків, госпіталізували 4 838 осіб, померли 362 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-