Із незаконних «центрів реабілітації» у двох областях визволили пів сотні людей

Із незаконних «центрів реабілітації» у двох областях визволили пів сотні людей

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські затримали працівників розташованих у Львівській та Івано-Франківській областях «реабілітаційних центрів», де понад 50 осіб з алкогольною та наркотичною залежністю утримували проти їхньої волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Львівської області

"Правоохоронці припинили роботу центрів, в яких утримували 51 «пацієнта». Трьох працівників закладів - мешканців Львова та Івано-Франківська - затримали... Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що деяких «пацієнтів» помістили у заклади примусово та доставили туди силоміць. Місячна оплата за «лікування», яку вносили їхні родичі, становила від 8 тис. до 12 тисяч гривень.

Читайте також: На Чернігівщині виявили п'ять незареєстрованих закладів соціальної сфери

При цьому у центрах використовували примусову працю «пацієнтів». У людей вилучали мобільні телефони, а за спроби самовільно залишити приміщення центрів для них були передбачені покарання. Психологічне та фізичне насильство щодо утримуваних застосовувалось і за інші порушення «правил перебування у лікарні».

За попередніи даними, діяльність «лікувальних закладів» забезпечували 9 осіб – уродженці Донецької, Луганської, Харківської, Київської, Запорізької та Дніпропетровської областей віком від 30 до 39 років. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили гроші, чорнові записи, оргтехніку та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність центрів.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-