Посадку та висадку з потягів на Львівщині поки не обмежуватимуть

Посадку та висадку з потягів на Львівщині поки не обмежуватимуть

Укрінформ
АТ “Укрзалізниця” поки що не обмежуватиме висадку та посадку пасажирів у Львівській області. 

Рішення з цього питання, залежно від динаміки захворюваності у регіоні впродовж тижня, буде прийматись Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт УЗ.

“Висадка та посадка у Львівській області залишаються доступними, контроль посилено”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Самоізоляція або ПЛР-тест: для українців змінили правила повернення з-за кордону

Зазначається, що згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо віднесення Львівської області до переліку «червоних зон», Укрзалізниця не обмежуватиме висадку та посадку пасажирів у регіоні, як мінімум, до 30 березня включно.

Залежно від динаміки захворюваності у регіоні впродовж тижня, комісією буде прийняте рішення щодо необхідності обмеження залізничних перевезень.

Укрзалізниця вітає рішення, яке дозволить Львову залишатися контрольованим логістичним хабом для регіонів, пересування якими наразі обмежено.

Читайте також: Київ може повернути спецперепустки для громадського транспорту

Укрзалізниця разом з Міністерством інфраструктури України та Міністерством охорони здоров’я уважно стежить за ситуацією і готується до відновлення рейсів у регіони з позитивною динамікою боротьби з пандемією, - наголошують у компанії.

Як повідомлялося, 22 березня Кабінет Міністрів України погодив зміни щодо порядку застосування транспортних обмежень для червоних зон. Відтак, транспортні обмеження вводитимуться окремими рішеннями Державних або регіональних комісій по кожному регіону, а не автоматично по факту потрапляння регіону до офіційного переліку червоних зон за рішенням МОЗ.

Читайте також: Укрзалізниця не обмежуватиме висадку та посадку пасажирів у Києві

Зі свого боку Укрзалізниця одразу ж пропонуватиме спецрейси до таких регіонів з метою запобігання неконтрольованим перевезенням пасажирів, які вимушені терміново покинути регіон.

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони. Станом на 23 березня до червоної зони епіднебезпеки віднесено Київ та 8 областей. Так, на 23 березня за рішенням Державної комісії ТЕБ і НС обмеження червоної зони діють у Києві, Івано-Франківській, Житомирській, Закарпатській, Чернівецькій областях. Із 24 березня такі обмежувальні заходи почнуть діяти у Київській та Сумській областях. З 25 березня - у Львівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-