Кришка люка вбила 10-річного хлопчика: до колектора викликали поліцію, але його не огородили

Кришка люка вбила 10-річного хлопчика: до колектора викликали поліцію, але його не огородили

Укрінформ
В суботу, коли кришка каналізаційного люка вбила 10-річного хлопчика, водій викликав поліцію до колектора, розташованого посеред дороги. Але ніхто нічого не полагодив і не огородив небезпечне місце.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці журналіст Віка Балицька.

"10-річний Юрко міг би жити. Його б не вбила кришка люка… Якби… Адже доля давала Юркові шанс вижити - фактично вже в той самий день (21 березня) приблизно в 00:15-00:30, водій Тарас Бек в'їхав заднім колесом у цей же самий відкритий необгороджений люк. Колектор розташований посеред дороги, ближче до роздільної смуги таким чином, що ліві колеса попадають у нього. Так от, Тарас пошкодив колесо і викликав поліцію", - повідомила журналіст.

Зазначається, що патрульні, зі слів речниці Патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій, склали акт обстеження дороги і начебто повідомили гарячу лінію міста -1580. Але ніхто з Львівводоканалу за цілий день неділі не приїхав, щоб надійно закріпити кришку або поставити нормальну видиму огорожу. І вже приблизно в 21:30 стається просто немислима аварія, додала Балицька.

Вона також підкреслила, що не знайшла на сайті Гарячої лінії міста Львова жодного повідомлення про несправний люк по вул. Зеленій за 20-21 березня.

"Цього б, можливо, не було, якби ті, хто зобов'язаний робити свою роботу її робили. Якби на виклики і звернення свідомих громадян належно реагували…", - прокоментувала НП авторка посту.

Читайте також: На Миколаївщині зіткнулися два авто: загинули 16-річні водій та пасажир

За її словами, вже після трагедії поставили нормальну огорожу - сучасні конструкції, які помітні здалеку.

Трагедія сталася 21 березня. Як попередньо встановили правоохоронці, 47-річний львів’янин, керуючи службовим автомобілем Mitsubishi L200, наїхав на каналізаційний люк, встановлений на проїзній частині дороги. Після наїзду кришка люка вилетіла з місця кріплення та влучила у лобове скло автомобіля Acura MDX під керуванням 35-річного жителя Львова, який рухався зустрічною смугою.

Розбивши скло, кришка влучила у 10-річного хлопчика, який сидів на передньому пасажирському сидінні, спричинивши йому тілесні ушкодження. Від отриманих травм дитина померла на місці ДТП.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-