Голова одеської ОДА назвав причину сплеску COVID-захворюваності

Голова одеської ОДА назвав причину сплеску COVID-захворюваності

Відео
Укрінформ
Причиною сплеску захворювань на COVID-19 голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький назвав байдужість і безвідповідальність населення, яке не дотримується маскового режиму,

Про це йдеться відеозверненні глави ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У регіоні склалась надзвичайно тривожна ситуація через захворюваність на коронавірус. Рівень смертності досяг 68 осіб на 100 тисяч населення. На жаль, помирають і медичні працівники, що стоять на захисті нашого життя і здоров’я... Якщо минулого тижня ми щодоби реєстрували по 500 випадків, то зараз - близько однієї тисячі", - зазначив Гриневецький.

Читайте також: На Житомирщині за добу - найбільша кількість смертей від COVID-19 з початку пандемії

Голова ОДА акцентував, що "підстави, які призвели до такої критичної ситуації - результат байдужості і безвідповідальності населення": недотримання умов самоізоляції хворими на СОVID-19, повне ігнорування носіння масок в громадському транспорті, масове скупчення людей в нічних клубах, кафе та ресторанах.

Гриневецький наголосив, що дав доручення правоохоронним органам вживати жорстких заходів щодо виявлення порушення недотримання норм та вимог обмежувальних заходів у червоному рівні епідемічної небезпеки.

Читайте також: У Миколаєві запроваджують суворий карантин

За відмову надіти маску в громадському місці правоохоронці стягатимуть штраф - від 170 до 255 гривень. За порушення інших правил карантину штраф ще вище: від 17 тисяч гривень для фізичних осіб та від 34 тисяч - для юридичних.

Громадський транспорт віднині перевозитиме стільки пасажирів, скільки є сидячих місць у транспортному засобі, перевізники також нестимуть відповідальність за дезінфекцію та наявність масок у пасажирів.

Читайте також: Київське метро може ввести обмеження в години пік

Варто зауважити, що за минулу добу, 22 березня, в Одеській області зафіксовано 1122 нових випадки інфікування COVID-19, внаслідок хвороби померли 13 осіб та одужали 178 пацієнтів лікарень. В Україні зареєстрували 11 476 нових випадків COVID-19, госпіталізовані 2 519 осіб, померли 333 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-