На окупований Донбас наркотики везли у дитячих колясках та іграшках

На окупований Донбас наркотики везли у дитячих колясках та іграшках

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили канал контрабанди наркотиків у дитячих товарах до окупованих районів Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, група осіб організувала канал незаконного переміщення до тимчасово окупованих районів Донецької області через територію Російської Федерації метадону і димедролу. Наркотики приховувалися у товарах для дітей – іграшках, колясках тощо і доставлялися під виглядом звичайних побутових посилок через водіїв мікроавтобусів, які здійснюють нерегулярні перевезення пасажирів і товарів до окупованого Донецька. Переміщення заборонених товарів через кордон до РФ здійснювалося у пунктах пропуску «Гоптівка» Харківської області та «Мілове» Луганської області, а до окупованих районів України – через неконтрольовані ділянки державного кордону.

За час документування протиправної діяльності попереджено контрабандне переміщення понад 2 кг метадону та димедролу.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом контрабанди сильнодіючих лікарських засобів та особливо небезпечних наркотичних засобів, а також незаконного їх придбання, зберігання, перевезення та збуту (ч. 2, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заблокувала діяльність у Києві організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні і збуті оптових партій наркотиків, психотропів і прекурсорів. Щомісячний «прибуток» зловмисників становив майже 70 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-