У Рівному зводять садок-вулик - фото

У Рівному зводять садок-вулик - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У Рівному на вулиці Коновальця у рамках президентської програми «Велике будівництво» активно ведеться будівництво нового дитячого садка, який матиме вигляд бджолиних сот.

Такий проєкт уперше був реалізований у Дніпропетровській області командою голови ОДА Валентина Резніченка в 2018 році, написав у Фейсбуці блогер Юрій Голик, передає Укрінформ.

«Будівництво дитячого садка на 220 місць. Проєкт соти. Перші три садочки за таким проєктом, але з меншою місткістю - на 115 місць, були побудовані нами у Дніпропетровській області. У Підгородньому, Романковому та Іларіоновому», - нагадав Голик.

Садок-вулик у Рівному / Фото: Юрій Голик, Facebook

Дніпропетровські проєкти садочків-вуликів є унікальним не тільки за своєю формою. Наприклад, їхні внутрішні приміщення мають панорамні вікна, підлога оснащена підігрівом, у садочках є свої альтернативні котельні, сонячні батареї тощо.

Читайте також: В Авдіївці реконструюють школу, пошкоджену окупантами

За даними Рівненської ОДА, на будівництві садка в обласному центрі задіяні 11 одиниць техніки і 50 будівельників, закінчення робіт заплановано на кінець року.

«Приємно бачити, як класний проєкт втілюють і в інших областях», - пише Голик.

До речі, дніпропетровські архітектори є авторами ще одного дитячого садка, який також було побудовано в 2018 році, і який на сьогодні залишається найкращим в Україні. Проєкт садка в смт. Обухівка нещодавно було відзначено авторитетним міжнародним ресурсом для архітекторів ArchDaily.

Як повідомляв Укрінформ, щодо розбудови соціальної інфраструктури, завдання на 2021рік такі: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення – 177 об'єктів. Про це у лютому на форумі «Україна 30. Інфраструктура» розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-