На Луганщині дали 10 років тюрми бойовику, причетному до знущань над цивільними

На Луганщині дали 10 років тюрми бойовику, причетному до знущань над цивільними

Укрінформ
Новоайдарський районний суд за матеріалами контррозвідки СБУ засудив учасника терористичного угруповання «МДБ ЛНР», причетного до знущань над цивільним населенням, до 10 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

За даними оперативників та слідчих СБУ, колишній прикордонник на початку російської збройної агресії приєднався до проросійських терористів і забезпечував контрольно-пропускний режим на блокпостах та КПВВ, обшукував автомобілі та особисті речі громадян.

«Задокументовано, що у липні 2017 року бойовик незаконно затримав на КПВВ «Станиця Луганська» мешканку окупованого Луганська. У терориста викликало підозру те, що жінка з особливими потребами недостатньо швидко виконувала його команди. Протягом 16 діб її незаконно утримували в катівнях так зв. «МДБ», били, залякували, вимагали зізнань у начебто зв’язках з українськими військовими та спецслужбами. Потім відпустили, не висунувши жодних обвинувачень», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія концентрує техніку та бойовиків у двох точках на Донеччині - ЗМІ

З більш ранньої інформації, наданої пресслужбою після того, як жінка опинилась на підконтрольній Україні території, було відомо, що жінка мала вади слуху, а перетинала лінію зіткнення для того, аби забрати пакети з благодійною допомогою. Тоді постраждала скаржилась, що найстрашнішим в її ув’язненні була відсутність зв’язку із зовнішнім світом, і вона не могла два тижні зв’язатися з хворою матір’ю.

Наразі бойовик переховується на тимчасово окупованій території Луганської області. Його оголошено у розшук за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3) та за ч. 1 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Документування злочинної діяльності здійснювалося під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-