«Не забороняйте людям бути здоровими»: у Вінниці протестували власники спортзалів

«Не забороняйте людям бути здоровими»: у Вінниці протестували власники спортзалів

Фото
Укрінформ
У Вінниці в понеділок, 22 березня, представники фітнес-клубів та спортзалів і відвідувачі цих закладів влаштували акцію протесту проти заборони їх діяльності через ускладнення епідемічної ситуації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що спортивні заклади – це не ті установи, які треба серед перших закривати через пандемію. Сюди ходять люди, які свідомо ставляться до свого здоров’я і спроможні, як і власники, подбати про свою безпеку і безпеку оточуючих. Натомість, в місті працюють магазини, в тому числі, які торгують тютюном і алкоголем. Чомусь міська влада вважає їх масове відвідування безпечнішим, ніж заняття спортом», - сказала учасниця акції, яка назвалась Наталею.

Участь в акції протесту узяли близько 50 осіб. Вони принесли плакати із гаслами про те, що заборона діяльності спортивних закладів шкодить здоров’ю нації і вимагали скасувати її.

З учасниками зібрання зустрівся начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради Олег Парфілов. Він пообіцяв, що вимоги протестувальників розглянуть на найближчому засіданні міської комісії з ТЕБ та НС.

Як повідомляло агентство, Вінницька область віднесена до помаранчевої зони епідемічної небезпеки. У Вінниці з 13 березня діють окремі карантинні обмеження червоної зони, зокрема, заборонена діяльність розважальних закладів, а також закладів культури і спорту.

Читайте також: Підприємцям з «червоних» зон планують поновити карантинні виплати

З початку пандемії у Вінниці зафіксовано 23292 випадки СОVID-19, продовжує хворіти 8050 пацієнтів.

Станом на понеділок, 22 березня, на Вінниччині зафіксовано 51763 випадки СОVID-19, за минулу добу – 507. Область перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки. Окрім того, у Вінниці та Барі введено окремі обмеження червоної зони, зокрема, заборонено роботу розважальних закладів, закладів культури і спорту.

В Україні з початку епідемії СОVID-19 захворіли 1 554 256 осіб, за минулу добу коронавірус лабораторно підтверджено у 7893 людей.

Фото: «Суспільне.Вінниця»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-