На Херсонщині врятували двох немовлят, яких мати лишила у холодному будинку без їжі

На Херсонщині врятували двох немовлят, яких мати лишила у холодному будинку без їжі

Фото
Укрінформ
На Херсонщині врятували двох семимісячних дівчаток, яких мати лишила самих у будинку без опалення – жінка повернулася додому лише через дві доби, на той час діти вже були у лікарні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«Подія сталася в одному з сіл Олешківської територіальної громади. В поліцію надійшло повідомлення, що з приватного будинку тривалий час чути дитячий плач, а двері ніхто не відчиняє», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Рівненщині кіт задушив чотиримісячне немовля

Господар оселі пояснив, що здав будинок в оренду жінці з двома дітьми. Того дня він прийшов перевірити пожильців, але на дверях був замок, а зсередини чути плач дітей. На телефонні дзвінки жінка не відповідала. Господар повернувся через дві години, але ситуація не змінилася. Із зачиненого будинку чувся дитячий плач. Чоловік звернувся у селищну раду, поліцію, про подію повідомили службу в справах дітей.

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook
Фото: Поліція Херсонської області, Facebook

Власник оселі відчинив двері й у будинку ювенальні поліцейські виявили двох 7-місячних дівчаток. Їх матері вдома не було. Діти були легко одягнені, хоча дім не опалюється. Діти були голодні та налякані. Разом із працівниками селищної ради були складені акти на тимчасове вилучення дітей, їх помістили в лікарню для обстеження. Мати дівчат з’явилася вдома лише через дві доби. Жінка ніяк не пояснила свою поведінку.

Читайте також: Вбивство семирічної дівчинки на Херсонщині: поліція з’ясувала нові подробиці про підозрюваного

Стало відомо, що жінка переїхала в селище лише два місяці тому. Вона вже позбавлена батьківських прав на п’ятьох дітей. Жінка буде притягнута до адмінвідповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Після ретельного вивчення ситуації в родині, вирішуватиметься питання щодо можливого позбавлення матері батьківських прав і на двох молодших дітей.

Окрім того. як повідомила кореспондентові Укрінформу начальниця відділу комунікації ГУ НП в Херсонській області Тетяна Пшонь, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.135 ККУ "Залишення у небезпеці".

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області працівники поліції оголосили про підозру 36-річній жінці у злісному невиконанні обов’язків по догляду за маленькою донькою віком 3, 5 роки та у ненаданні допомоги дівчинці, коли та перебувала у небезпечному для життя стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-