У МОЗ пояснили, чому Київ та Одещина стануть «червоними»

У МОЗ пояснили, чому Київ та Одещина стануть «червоними»

Укрінформ
Мінінфраструктури та МОЗ доручили опрацювати питання функціонування транспорту в регіонах, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"З 00 години 00 хвилин 23 березня 2021 р. в Києві та Одеській області діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 березня", - йдеться у поовідомленні.

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час засідання зазначив, що впродовж останнього місяця в зазначених регіонах відмічається погіршення ситуації.

Читайте також: Рішення про роботу транспорту у «червоному» Києві ухвалять 22 березня

«Кількість нових випадків на COVID-19 в столиці за останній місяць збільшилась у 4 рази, за останній тиждень ми бачимо приріст на 56%. Схожими темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених та з підозрою на COVID-19. Рівень госпіталізації до ковідних лікарень Києва протягом останнього тижня на 64% перевищує встановлений показник 60 осіб на 100 тис. населення. Впродовж останніх трьох днів є перевищення двох індикаторів, зокрема, це рівень госпіталізації, а також завантаженість ліжок з киснем», - сказав Ляшко

Читайте також: Київ та Одещина перейдуть у «червону» зону з 23 березня

В Одеській області, за його словами, також спостерігається зростання госпіталізацій, і за останні три дні цей показник перевищує встановлений постановою Кабінету Міністрів показник у 60 осіб на 100 тис. населення. «Другим показником, який перевищила Одеська область, є виявлення випадків інфікування, які протягом останніх 7 днів перевищує показник у 20%», - додав головний санітарний лікар.

Читайте також: Київ та Одещина перейдуть у «червону» зону з 23 березня

Згідно з рішенням комісії у регіонах червоної зони застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Головам Одеської ОДА та Київської міськдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше МОЗ оприлюднило дані, відповідно до яких у червоній зоні опинилися вже шість регіонів - Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська, Чернівецька області, а також Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-