Життя мономіст: Чернишов розповів, як рятуватимуть депресивні міста

Життя мономіст: Чернишов розповів, як рятуватимуть депресивні міста

Укрінформ
У Державній стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки в Україні виділяють 10 функціональних типів територій. Це основа для створення Програм регіонального розвитку, які визначать ключові проєкти та технічні завдання для кожного окремого типу. 

До серпня планують розробити мінімум шість таких Програм. Кожна область впроваджуватиме їх коштом місцевого та державного бюджетів. Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі Мінрегіону.

«Це дозволить об’єднати території, які мають свої специфічні потреби та схожий потенціал, для вирішення нагальних проблем, які характеризуються особливим набором соціальних, просторових, екологічних та економічних особливостей»,- сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Читайте також: До ініціативи «Без бар’єрів» Олени Зеленської долучилися нові регіони

За його словами, специфічні проблеми не оминули монофункціональні міста, тобто населені пункти, які розвиваються на базі однієї домінуючої галузі.

"До прикладу, невеликі шахтарські містечка. Нині, через занепад деяких профільних галузей, ці населені пункти переживають не найліпші часи. Безробіття, відсутність перспектив та можливостей штовхає людей до еміграції. У Державній стратегії регіонального розвитку окремо виділяють тип територій - монофункціональні міста", - зазначив Чернишов.

За його словами, Мінрегіон контролюватиме, аби міська економіка перепрофілювалася. Будуть створені умови для перекваліфікації спеціалістів. Основна трансформація відбуватиметься у вугільних регіонах.

Читайте також: Чернишов: Луганщина у 2020 році повністю виконала завдання «Великого будівництва»

Міністр запевняє: «справедлива трансформація» - модель розвитку, що забезпечить збалансоване та більш продуктивне використання енергетичних ресурсів для підвищення екологічної безпеки, а також соціальну справедливість та гідне життя для працівників вугільної галузі, членів їхніх родин та населення вугільних регіонів України в цілому. Мінрегіон уже розробив «Концепцію Державної програми трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року». Для виконання Концепції, цьогоріч планується розробити Програму та план заходів до неї.

Чернишов зауважив, що активно будуть розвивати малий та середній бізнес, тому жителям мономіст уже зараз варто готуватись до отримання нових знань та швидкого навчання.

Фото: minregion.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-