Рятувальники попереджають про лавини в Карпатах

Рятувальники попереджають про лавини в Карпатах

Укрінформ
Рятувальники закликають громадян не ризикувати здоров’ям під час походів у гори у період оголошення лавинної небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"Упродовж 20-21 березня у середньогiр’ї Львівської, у високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим рятувальники радять громадянам утриматися від виходу у гори. З метою попередження небезпечних подій за участю туристів та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, ДСНС наголошує на важливості реєстрації громадянами своїх мандрівок.

Читайте також: Україну накриє густий туман - водіїв попереджають про небезпеку

Крім того, рятувальники закликають дотримуватися карантинних вимог, не відвідувати місця масового скупчення людей, зокрема, на туристичних об'єктах.

У ДСНС нагадали, що необхідно обов'язково інформувати своїх близьких і знайомих про проходження маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструвати свою гірську мандрівку на рятувальних постах, також слід уникати походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи, крім того слід переконатись, що туристичне екіпірування відповідає вимогам походу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-