Декларації з сімейними лікарями підписали 82% населення громад Буковини

Декларації з сімейними лікарями підписали 82% населення громад Буковини

Децентралізація
Укрінформ
У Чернівецькій області 81,62% населення громад підписали декларації з сімейними лікарями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Чернівецький регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою".

"У Чернівецькій області 81,62% мешканців громад підписали декларації з сімейними лікарями", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у власності територіальних громад перебуває 39% закладів охорони здоров'я первинного рівня від загальної кількості по області.

За словами радниці з децентралізації та місцевого самоврядування Чернівецького регіонального офісу Програми Вікторії Чебан, громади в рамках реформи децентралізації вже отримали від районних рад майно і працюють над його ефективним використанням.

«Важлива не кількість закладів, а якість їх роботи. А це можливо за наявності команди, знань та мотивації у працівників. Кадровий голод відчувається, але ми допомагаємо наявним працівникам здобути необхідні знання», - зазначила Чебан.

Читайте також: «U-LEAD з Європою» провела семінари щодо оновлення ставок податків

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 липня 2020 року підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 136 нових. Також новий адмінтерустрій передбачає функціонування в Україні 1469 територіальних громад. У зв'язку з цим, триває процес передачі майна (закладів культури, освіти, медицини та інших соціально важливих об’єктів) з районного рівня у комунальну власність тергромад. У процесі реформи децентралізації змінюється і система міжбюджетних відносин та фінансування соціальних об’єктів, що знаходяться у комунальній власності. Тому передача майна на баланс територіальним громадам має відбутися швидко, оскільки мережу соціально важливих об’єктів – шкіл, лікарень, спортивних і культурних закладів – треба зберегти і забезпечити її безперебійну роботу.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-