Франківські медики врятували 8-річного хлопчика, в якого COVID-19 вразив 85% легень

Франківські медики врятували 8-річного хлопчика, в якого COVID-19 вразив 85% легень

Укрінформ
В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні медики врятували від коронавірусу 8-річного хлопчика, в якого було вражено 85% легень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив гендиректор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник на своїй сторінці у Фейсбуці.

«До цього часу ми не стикалися з украй важким перебігом COVID-19 у наших маленьких пацієнтів. Проте, на сьогоднішній день ситуація змінилася. Прикладом цього є історія восьмирічного хлопчика, який захворів 20 лютого 2021 року. За даними комп‘ютерної томографії, виявлено понад 85% ураження легень! Це супроводжувалось тяжкими порушеннями в роботі усіх органів та систем. 15 тяжких днів на штучній вентиляції легень, 15 тяжких днів лікарі відділення боролися із підступними проявами недуги, поки дитина не почала дихати самостійно, без підтримки апарату та відновились усі життєво важливі показники», - повідомив Мельник.

Читайте також: У Чернівцях поліція розслідує смерть 9-річного хлопчика у реанімації

Він зауважив, що наразі дитину перевели на подальше лікування в пульмонологічне відділення стаціонару. Гендиректор дитячої лікарні переконаний, що за цим дивом зцілення стоїть невтомна праця медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-