Відсторонили директора запорізької лікарні, де сталася смертельна пожежа

Відсторонили директора запорізької лікарні, де сталася смертельна пожежа

Укрінформ
Депутати Запорізької облради проголосували за проведення службового розслідування стосовно директора КНП “Запорізька обласна інфекційна лікарня” Володимира Шинкаренка.

Відповідне рішення підтримали 45 депутатів, повідомляє з сесійної зали кореспондент Укрінформу.

Провести службове розслідування з відстороненням директора КНП “Запорізька обласна інфекційна лікарня” Володимира Шинкаренка, де сталася пожежа, в результаті якої загинуло 4 особи, запропонував голова Запорізької ОДА. Враховуючи те, що відповідне рішення може приймати виключно облрада, питання про відсторонення вдалося розглянути тільки сьогодні, 18 березня.

Водночас Шинкаренко поінформував, що починаючи з березня 2020 року лікарня була визначена Міністерством охорони здоров’я як базова в Запорізькій області з надання допомоги хворим на COVID-19. За рік у лікарні проліковано 1286 хворих, із них одужало - 1234. Як зазначив директор лікарні, “це один із кращих показників по Україні”, померло 52 людини.

Приблизно пів години депутати від різних політичних партій говорили про те, що дійсно не розуміють, навіщо відсторонювати лікаря та проводити службове розслідування. Додаючи, що розслідуванням мають займатись правоохоронці. У роботі сесії оголосили перерву, щоби депутати мали можливість порадитись і прийняти рішення.

У результаті за відсторонення проголосували 45 депутатів, ще 5 - проти, 5 - утримались. Всього до обласної ради обрано 84 депутати.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого в обласній інфекційній лікарні в реанімації ковідного відділення в результаті вибуху кисню сталася пожежа. Загинули чотири людини, серед яких і лікарка.

Читайте також: На Запоріжжі реконструюють приймальні відділення лікарень

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали особу, відповідальну за протипожежну безпеку в обласній інфекційній лікарні - завгоспа лікарні.

Орджонікідзевським районним судом Запоріжжя підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокуратура подала апеляційну скаргу і вимагала арешту, але суд залишив скаргу без задоволення.

Дослідження, що дозволять встановити причину вибуху в Запорізькій інфекційній лікарні проводять спеціалісти Дніпропетровського Науково-дослідного інституту судових експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-