МОЗ оновило карантинні зони - Київ та 11 областей «помаранчеві»

МОЗ оновило карантинні зони - Київ та 11 областей «помаранчеві»

Список
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони. До помаранчевої зони епіднебезпеки віднесено 12 регіонів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані МОЗ.

Згідно з ними, у червоній зоні перебувають чотири області - Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька.

В помаранчевій зоні знаходяться 12 регіонів - Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.

Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у 10 регіонах - у Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 15 березня становить 95,5.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій області - 131,5 на 100 тис. населення, у Івано-Франківській області - 125,8, у Житомирській області - 111,9.

Читайте також: В РНБО наполягають на внесенні змін у протокол лікування COVID-19

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 17 березня у Києві - 68%, Закарпатській області - 66%, Житомирській - 65,6% (при визначеному показнику 65%).

Як повідомляв Укрінформ,17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

«Зелений» рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення. Встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів України менше 50 відсотків епідемічного порогу 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5 відсотків.

Читайте також: Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

«Жовтий» рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: 1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг 2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків 3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300 4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60 5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65 відсотків 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – більше 60 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20 відсотків 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

Читайте також: За добу в Україні - 15 053 випадки коронавірусу

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС з ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набуває чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування «червоного» рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-