Кіберполіція викрила хакера, який зламав 15 мільйонів акаунтів

Кіберполіція викрила хакера, який зламав 15 мільйонів акаунтів

Укрінформ
Кіберполіція викрила одесита у створенні та поширенні шкідливого програмного забезпечення. Чоловік зібрав базу з близько 15 мільйонів дискредитованих логінів і паролів.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції НПУ, передає Укрінформ.

Кіберполіція встановила, що 24-річний місцевий мешканець власноруч розробив та поширював шкідливе програмне забезпечення. Програма давала змогу віддаленого зламу адміністративних панелей вебресурсів. У результаті фігурант отримував наявні у таких панелях відомості про користувачів, зокрема їх персональні дані, банківські реквізити, дані для входу до інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок тощо.

За інформацією відомства, хакер зашифровував ШПЗ у документи у форматі pdf та розсилав на е-скриньки користувачам поштових сервісів, видаючи себе за представника служби безпеки сервісів. Свою розробку він продавав на хакерських форумах та у месенджері.

Під час санкціонованого обшуку в оселі правопорушника вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку, на якій виявили зразки вірусного програмного забезпечення, близько 15 мільйонів дискредитованих логінів і паролів до різних систем інтернет-банкінгу, банківські реквізити користувачів та списки авторизаційних даних до вебпанелей.

Читайте також: Хакери ФСБ атакували урядові ресурси України

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) ККУ. Йому може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-