Charité підтвердила «британський» штам коронавірусу у двох областях України

Charité підтвердила «британський» штам коронавірусу у двох областях України

Укрінформ
У Вінницькій та Закарпатській областях виявлені випадки "британського" штаму коронавірусної інфекції COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"15 березня 2021 року вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я отримала результати секвенування решти 152 зразків із 200 відправлених на дослідження до лабораторії на базі клініки "Шаріте". На територіях Вінницької (4 зразки) та Закарпатської (2 зразки) областей виявлено циркуляцію мутованих штамів, які мають британське походження", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Київ і Вінниччина найближчі до «червоного» рівня – Степанов

При цьому у просеквенованих зразках не виявлено мутованих штамів, які мають південно-африканське (В1.351) або бразильське (В1.1.28.1) походження. Раніше отримані результати секвенування з клініки "Шаріте" виявили в Україні циркуляцію 18 мутованих штамів — генетичних ліній В1; В1.1; В1.1.1; В1.5 та В2. Вони походять із країн Європи (Італія, Данія, Бельгія та ін.), Азії, Великої Британії та Австралії.

Читайте також: На Закарпатті — найбільше смертей за добу від COVID-19 з початку пандемії

Також ЦГЗ повідомляє, що 9 березня були відправлені 338 зразків, відібраних протягом лютого 2021 року, до лабораторії в Лондоні.

Як повідомлялося, 4 березня стало відомо, що у двох франків'ян підтвердили новий британський штам COVID-19. Станом на 10 березня новий штам коронавірусу, який спочатку зафіксували у Великій Британії, виявили вже у 111 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-