Пожежі на Луганщині: голові ОДА не повідомляли про підозру - прокуратура

Пожежі на Луганщині: голові ОДА не повідомляли про підозру - прокуратура

Укрінформ
Правоохоронці не повідомляли очільнику Луганської облдержадміністрації Сергію Гайдаю про підозру у недбальстві в рамках кримінальної справи стосовно масштабних пожеж у минулому році.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Луганської обласної прокуратури.

«Станом на березень цього року в ході розслідування причин та наслідків пожеж 6-8 липня і 30 вересня – 8 жовтня про підозру повідомлено шести особам, з яких п’яти особам – за фактами внесення в офіційні документи завідомо неправдивої інформації, одній особі – за фактом підбурювання до службового підроблення», - йдеться в повідомленні.

Усього за фактами виникнення масштабних пожеж, дій та бездіяльності ГУ ДСНС України в Луганській області та органів влади щодо вчасного реагування та недопущення виникнення події надзвичайного характеру розпочато 8 кримінальних проваджень. Процесуальне керівництво в них здійснюється прокурорами обласної та місцевих прокуратур.

Читайте також: Глава Мінрегіону обіцяє гучні кримінальні справи за пожежі з жертвами

Загалом у цій справі допитано 103 потерпілих, 224 свідки, проведено 15 обшуків адміністративних приміщень ГУ ДСНС України в області та лісомисливських господарств, призначено 30 судових експертиз.

У розслідуваному слідчими СБУ кримінальному провадженні досліджується версія щодо виникнення пожеж внаслідок диверсійної діяльності незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації РФ, а саме – вчинення підпалів.

Читайте також: Пожежі на Луганщині не могли загасити, бо для машин ДСНС розікрали пальне - ДБР

Своє розслідування веде Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України, деякі члени якої, згідно з повідомленням у ЗМІ, заявляли про недбальство очільника Луганщини і про оголошення йому підозри в рамках якоїсь із кримінальних справ.

Читайте також: Сергій Гайдай, голова Луганської облдержадміністраціїкерівник обласної ВЦА

У четвер, 11 березня, виїзне засідання даної ТСК проходило в одному з постраждалих від пожежі сіл Сєвєродонецького району, Сиротиному, і там представники правоохоронних структур ні про які кримінальні провадження стосовно Сергія Гайдая не повідомляли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-