Тернопіль ініціює міжнародну конференцію, щоб спростувати комуністичні міфи про українських героїв

Тернопіль ініціює міжнародну конференцію, щоб спростувати комуністичні міфи про українських героїв

Укрінформ
У Тернополі планується провести міжнародну конференцію, мета якої - спростувати комуністичні міфи про українських героїв, зокрема, Романа Шухевича.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інформацію у Фейсбуці міського голови Тернополя Сергія Надала.

«Обговорення цієї теми вийшло за межі України. Деякі іноземні політики дозволили собі ряд неприпустимих висловлювань на адресу українських героїв… Сьогодні з головою Польського культурно-освітнього товариства Тернопільської області Петром Фризом обговорили деякі аспекти україно-польської співпраці. Домовилися про проведення у Тернополі Міжнародної наукової конференції, яка має на меті спростувати комуністичні міфи щодо українських героїв», - написав Надал.

Про дату проведення конференції буде повідомлено додатково.

За словами Надала, десятиліттями працювала комуністична машина пропаганди і знищення всього українського. Роками радянські історики переписували історію України, щоб заплямувати репутацію, спотворити образ українських воїнів. І це стосується історії не лише УПА, а ще часів Київської Русі, Гетьманщини.

Читайте також: Спосіб вшанування борців за незалежність України є її внутрішньою справою – Дробович

Як повідомляв Укрінформ, Інститут національної пам'яті Польщі висловив офіційний протест щодо присвоєння міському стадіону в Тернополі імені командувача УПА Романа Шухевича.

Водночас, мер польського міста Замость заявив, що через рішення Тернопільської міської ради про присвоєння центральному стадіону імені Шухевича місто припиняє спільну з Тернополем реалізацію європейського гранту на майже 69 тис євро.

5 березня 2021 року сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення про присвоєння міському стадіону імені головного командувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Згодом посол Ізраїлю в Україні засудив присвоєння стадіону у Тернополі імені Шухевича.

В українському МЗС у відповідь на заяву дипломата заявили, що збереження національної пам'яті українського народу залишається одним з пріоритетів державної політики України, і дискусії у цій сфері мають проходити на рівні істориків. «Натомість дипломатам слід працювати над зміцненням відносин дружби і взаємної поваги між народами, а не навпаки», наголосив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-