Убивство семирічної дівчинки: поліція Херсонщини перевірила у селищі всіх раніше судимих

Убивство семирічної дівчинки: поліція Херсонщини перевірила у селищі всіх раніше судимих

Укрінформ
Під час пошуків семирічної Марії Борисової на Херсонщині перевірили 10 раніше судимих громадян, які живуть у селищі Щасливе, серед них і підозрюваного 62-річного чоловіка.

Про це на пресконференції заявив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Херсонській області - начальник кримінальної поліції Микола Цап, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо раніше судимих… Всього 10 осіб, в тому числі і підозрюваний, вони були перевірені з використанням поліграфа. В усіх були відібрані за згодою зразки ДНК», - розповів Цап.

Також відпрацювали психічно хворих, які проживають у селищі.

Підозрюваний 62-річний чоловік потрапив у поле зору правоохоронців через те, що був раніше судимий, жив сам (його рідні – дружина та діти – живуть у Росії), був у колі знайомих батька дитини. Підозрюваний зловживає алкогольними напоями – коли його поліцейські вперше запросили у сільську раду, то він «не стояв на ногах», працювати з ним, ставити питання було неможливо, зазначили на пресконференції.

Що стосується спроби суїциду, яку здійснив підозрюваний, то за день до того у нього, як і ще в кількох чоловіків, були відібрані зразки ДНК. Проте необхідно було доопрацювати деякі матеріали, тому, як пояснюють поліцейські, до нього направили групу для збору необхідних відомостей. І саме вони застали підозрюваного за спробою суїциду.

Вперше підозрюваний притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганства у 1997 році, потім вдруге вже за тяжкі тілесні ушкодження і востаннє – за середньої тяжкості тілесні ушкодження (звільнився з місць позбавлення волі у 2005 році). Торік потрапляв у поле зору правоохоронців як порушник адміністративного законодавства – на нього складалися тричі адміністративні протоколи за дрібне хуліганство. Зокрема, йдеться про інцидент з дитиною – наразі поліція вивчає ці матеріали.

Читайте також: Семирічну Марію Борисову вбили у вечір її зникнення – поліція

Як повідомляв Укрінформ, тіло 7-річної Марії Борисової, яка зникла ввечері 7 березня, виявили 11 березня в селищі Щасливому під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованій нежитловій споруді. Попередньою причиною смерті дівчинки є механічна асфіксія, тобто удушення.

14 березня повідомили про підозру у зґвалтуванні та умисному вбивстві малолітньої дитини 62-річному чоловіку, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Він - житель селища та знайомий родини загиблої.

Підозрюваний у вбивстві та зґвалтуванні чоловік мешкав неподалік від батька дівчинки, є результати експертизи, що вказали, що саме підозрюваний причетний до зґвалтування та вбивства дитини.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-