Підозрюваний у вбивстві семирічної дівчинки на Херсонщині був другом її батька - поліція

Підозрюваний у вбивстві семирічної дівчинки на Херсонщині був другом її батька - поліція

Укрінформ
Підозрюваний у вбивстві семирічної Марії Борисової на Херсонщині 62-річний чоловік мешкав неподалік від її батька, був його знайомим, є результати експертизи, що вказали, що саме підозрюваний причетний до зґвалтування та вбивства дитини.

Про це на пресконференції повідомив начальник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін, передає кореспондент Укрінформу.

«Він мешкав самотньо, неподалік проживання батька потерпілої й був його другом», - зазначив Прокудін.

Як розповіли під час пресконференції, є свідок, що бачив, як дитина ввечері стояла біля огорожі будинку, де мешкає підозрюваний, під його вікнами, і спостерігала звідти за вікнами свого батька – неодноразово цього дня дівчинка підходила до квартири батька, бо чекала від нього на подарунок.

Підозрюваний 62-річний місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти життя та здоров’я особи, востаннє звільнився з місць позбавлення волі у 2005 році. Упродовж останнього року затриманий притягався до адміністративної відповідальності. На теперішній час він покази не дає.

Як розповів Прокудін, після виявлення тіла призначено ряд судових експертиз. Зокрема, за даними судово-медичної експертизи, причина смерті – механічна асфіксія, удушення руками.

Як повідомили на пресконференції, біологічні зразки цього чоловіка були перевірені за допомогою молекулярно-генетичної експертизи. Загалом перевірили біологічні зразки шести чоловіків.

«Станом на вчорашній день, на 14-ту годину, ми отримали дві важливі експертизи, які дали нам впевненість обґрунтовано підозрювати цю особу в зазначеному злочині... Порівняли мікрооб’єкти та ДНК, що були виявлені на речових доказах… Чітко було співпадіння стосовної цієї особи», - зазначив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Херсонській області – начальник слідчого управління Микола Вербицький.

Як  інформує Національна поліція у Телеграмі, поліція встановила особи 16 чоловіків, які могли бути причетні до зґвалтування та вбивства.

Зазначається, що упродовж чотирьох діб пошуки дитини не припинялися ні на хвилину.

Зокрема, поліцейські опитали близько 630 осіб, встановили автотранспорт, який перебував у районі зникнення дівчинки. Правоохоронці сформували 16 слідчо-оперативних груп, які з дозволу власників проводили огляди будинків, приватних господарських приміщень, сараїв, гаражів тощо.

Уточнюється, що паралельно загони правоохоронців та волонтерів прочісували селище в радіусі 25 км.

Як повідомляв Укрінформ, тіло 7-річної Марії Борисової, яка зникла ввечері 7 березня, виявили 11 березня в с. Щасливому під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованій нежитловій споруді.

Читайте також: «Лежав із порізаними венами»: як знайшли підозрюваного у вбивстві Маші Борисової

На Херсонщині поліцейські встановлювали особу, причетну до вбивства 7-річної дівчинки: кримінальне провадження, відкрите раніше за фактом зникнення дитини, перекваліфіковане - смерть дитини була насильницькою. Попередньою причиною смерті дівчинки є механічна асфіксія, тобто удушення.

14 березня чоловіку повідомили про підозру у зґвалтуванні та умисному вбивстві малолітньої дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-