105-річний вітрильник SY Joseph Conrad відкрив яхтовий сезон в Одесі

105-річний вітрильник SY Joseph Conrad відкрив яхтовий сезон в Одесі

Фото
Укрінформ
Цьогорічний яхтовий сезон в Одесі відкрила унікальна вітрильна яхта SY Joseph Conrad, побудована в 1916 році. Сьогодні, 15 березня, екіпаж здаватиме ПЛР-тести, щоб одержати дозвіл на сходження на вихід до міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Одеського морського порту.

"В акваторію порту зайшла вітрильна супер’яхта SY Joseph Conrad під прапором Маршаллових островів. Судно завели до Нової гавані й ошвартували біля причалу №17 морського вокзалу лоцмани Ігор Бойко та Олександр Кузнєцов. На борту перебувають 5 членів екіпажу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що капітан яхти пред'явив лікарю-епідеміологу порту медико-санітарну декларацію, після тестування на COVID-19 та виконання інших карантинних пересторог яхтсмени зможуть вийти в місто.

105-річний вітрильник SY Joseph Conrad відкрив яхтовий сезон в Одесі / Фото: port.odessa.ua

Сталевий вітрильник прибув до Одеси після чергової кругосвітньої подорожі, відвідавши порти Хорватії, Греції та Португалії.

Власник супер'яхти планує здійснити реновацію судна на одній з українських верфей.

Читайте також: У порт Одеси зайшли чотири кораблі НАТО

У порту нагадали, що яхта названа на честь уродженця України Джозефа Конрада (при народженні - Юзеф Теодор Конрад Коженьовський, 1857-1924) - англійського прозаїка польського походження. Вважають, що його твори з морської тематики мали великий вплив на творчість багатьох класиків літератури, серед яких Ернест Хемінгуей, Грем Грін, Вільям Берроуз та інші. Аавтор послуговувався при їх написанні власним досвідом плавання у британському торговельному флоті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-