На Львівщині священник хоче навчати сироваріння людей з інвалідністю

На Львівщині священник хоче навчати сироваріння людей з інвалідністю

Фото
Укрінформ
Священник Михайло Сукмановський за грантові гроші збудував на Золочівщині ферму та сироварню і мріє дати гідну роботу людям з інвалідністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне. Львів.

Зараз священник Михайло Сукмановський утримує на фермі понад 30 тварин, серед них альпаки, кози та вівці. З їхнього молока тут виготовляють більше 10 видів сиру.

"Це вже є під французькі: з пліснявою синьою, наприклад, чи зеленою. Для того, щоб зробити такий сир, ми додаємо певні інгредієнти, а потім робимо проколи. Завдяки цьому, там де повітря доходить, утворюється пліснява", - пояснює отець Михайло.

На сироварні є холодильники, форми для твердих сирів та головне – пастеризатор.

Ферму збудували за гроші фонду "Милосердний самарянин" та грант уряду Люксембургу. Окрім того, на території звели будинок, де буде навчально-реабілітаційний центр для людей з інвалідністю. Згодом тут утвориться єдиний комплекс, у якому люди зможуть навчатися, працювати та соціалізуватися.

"Ми хочемо просто дати дітям і молоді з інвалідністю можливості, щоб вони працевлаштувалися. Молочна галузь така, що є елементи, де вони можуть спокійно це робити. Там і моторика рук може бути задіяна, коли, наприклад, виготовляєш сулугуні чи моцарелу", - зауважує Сукмановський.

Читайте також: На Донеччині переселенка відкрила власну сироварню

За його словами, фонд "Милосердний самарянин" опікується більш ніж 20 людьми з інвалідністю. Незабаром охочих навчатимуть сироваріння, садівництва, роботи в інших сферах сільського господарства.

Як зазначається, у майбутньому на інклюзивній сироварні планують виробляти до 10 кілограмів сиру за день. Зараз родина священника оголосила збір грошей на закупівлю необхідного обладнання.

Фото: Суспільне.Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-