У Чернівцях три COVID-лікарні заповнені майже на 90%

У Чернівцях три COVID-лікарні заповнені майже на 90%

Укрінформ
Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Чернівцях залишається важкою і тенденції до покращення поки не видно. Наразі у трьох лікарнях міста заповненість ліжок становить близько 90%.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління забезпечення медичного обслуговування Чернівецької міської ради Наталя Калмикова, передає кореспондент Укрінформу.

"Ситуація із захворюваністю на COVID-19 досить важка. І якоїсь тенденції до покращення я поки не бачу. Захворюваність як була високою, так і залишається. На даний час у трьох лікарнях Чернівців розгорнули 321 ліжко для хворих на коронавірус. Із них наразі 281 місце заповнене", - сказала Калмикова.

Читайте також: Вінниця вводить деякі карантинні обмеження «червоного» рівня

За її словами, базовою лікарнею обласного центру є перша міська лікарня, яка має наразі 166 ліжок і заповнена на 87%. Приблизно на стільки ж заповнені і лікарні №№ 3 і 4.

Для боротьби із коронавірусом, у міській лікарні №1 минулого тижня розгорнули додаткові 25 ліжок, ще 15 ліжок додали у лікарні №4.

"Пацієнти досить важкі, більшість із них потребують кисню та перебувають на кисневій дотації. Ми також працюємо у цьому напрямку. У третій міській лікарні минулого тижня запрацювала киснева станція. Також очікуємо запуску великої кисневої станції у лікарні №1, бо пацієнтів стає більше і потрібно мати більше резерву кисню", - додала Калмикова.

Читайте також: У «червоних» Чернівцях дозволили роботу найбільшого в регіоні Калинівського ринку

Як повідомлялося, станом на 12 березня у Чернівецькій області зафіксували 60 912 випадків інфікування COVID-19. Із них 46 642 пацієнти одужали, 1143 людини померли.

В Україні за минулу добу зареєстрували 12 946 випадків зараження коронавірусом, із них 649 - у дітей. За весь час пандемії в Україні захворіли 1 438 468 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-