В Україні започаткували проєкт сприяння розвитку громад

В Україні започаткували проєкт сприяння розвитку громад

Децентралізація
Укрінформ
Асоціація міст України та Програма «U-LEAD з Європою» розпочали реалізовувати проєкт «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на порталі "Децентралізація".

«Асоціація міст України (АМУ) за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» розпочала впровадження проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», який триватиме до липня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою ініціативи є розвиток спроможності громад шляхом підготовки аналітичних та методологічних матеріалів, налагодження міжмуніципального співробітництва заради розробки розвиткових проєктів, сприяння діалогові та міжінституційній координації.

Ініціатива реалізовуватиметься за кількома напрямками. Зокрема йдеться про підтримку роботи Аналітичного центру АМУ шляхом вивчення потреб громад через секторальні діалоги в регіонах, підготовку аналітичних записок, розробку методологічних матеріалів та надання рекомендацій за секторами: освіта, соціальний захист та соціальні послуги, місцевий економічний розвиток та комунальні послуги й відповідна інфраструктура.

Також в рамках проєкту здійснюватимуть підтримку та розвиток партнерств між сільськими та міськими громадами, що будуть відібрані на конкурсній основі. Ці партнерські ініціативи, серед яких також розроблятимуться заходи регіонального значення, сприятимуть посиленню міжмуніципального співробітництва серед громад через розробку проєктів розвитку та залучення інвестицій.

Крім того, в рамках проєкту відбудеться традиційний "День Діалогу", який АМУ організовує щорічно з 2004 року. Цей захід є майданчиком для обговорення питань і вироблення спільної позиції органів державної влади та АМУ щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Під час цього заходу відбуватиметься обмін досвідом та знанням серед лідерів місцевого самоврядування, представників уряду та неурядових організацій.

Читайте також: "U-LEAD з Європою" провела семінар для громад Львівщини щодо е-декларування

АМУ та Програма «U-LEAD з Європою» співпрацюють з 2018 року за такими напрямками: розробка стратегій розвитку громад, міжмуніципальне співробітництво, налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами ЄС.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-