"U-LEAD з Європою" провела семінар для громад Львівщини щодо е-декларування

Децентралізація
Укрінформ
Експерти програми "U-LEAD з Європою" провели семінар для представників громад Львівщини щодо процедури подачі електронних декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Львівський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою", передає Укрінформ.

"Подання електронних декларацій щороку стає своєрідним викликом березня для посадовців та депутатів, оскільки процедура подачі є досить непростою. Саме через це Львівський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою" провів семінар для представників громад Львівщини, який був присвячений електронному декларуванню посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до ЗУ "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

До 31 березня включно посадові особи зобов’язані подати щорічну декларацію. Тому під час заходу обговорювали інформацію, що стосувалася загальних правил декларування, правил заповнень окремих розділів декларацій.

Радник Львівського регіонального офісу Андрій Гнида зауважив, що громади неодноразово зверталися до експертів, аби отримати інформацію з цього приводу. Зокрема, команда Львівського офісу "U-LEAD" уже провела кілька консультацій на цю тему. Гнида пояснює, що у 2021 р. з'явилися правові новели. Тому окремо радник торкнувся законодавчих та нормативно-правових актів, які регулюють подання декларацій посадовими особами місцевого самоврядування.

Участь у заході узяли понад три десятки представників громад Львівщини, зокрема, Жовківської, Судововишнянської, Ралівської, Боринської, Моршинської, Щирецької, Самбірської, Турківської, Кам'янка-Бузької, Журавненської, Бориславської, Стрийської, Жовтанецької, Поморянської, Сокільницької, Городоцької, Рудківської, Новороздільської, Давидівської, Підкамінської, Шегинівської, Трускавецької, Яворівської, Бродівської, Дрогобицької, Мостиської місцевих рад.

Читайте також: У громадах створюють центри професійного розвитку педагогів

З метою надання експертних консультацій громадам радники Програми "U-LEAD з Європою" пройшли навчання від Національного агентства з питань запобігання корупції та отримали відповідні роз'яснення про особливості декларування цьогоріч.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Як повідомляло Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), кампанія декларування-2021 триває до 31 березня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-