Коронавірус у Вінниці: мер заявляє, що зайняті всі реанімаційні ліжка

Коронавірус у Вінниці: мер заявляє, що зайняті всі реанімаційні ліжка

Укрінформ
У Вінниці станом на п’ятницю, 12 березня, зайняті усі реанімаційні ліжка для пацієнтів з COVID-19.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«Якщо у січні в стаціонарах, де лікують «ковідних» пацієнтів, було 585 ліжок, то зараз їх вже 805, у тому числі 60 акушерсько-гінекологічних ліжок для хворих на COVID-19 жінок. Лише за останні два тижні у міських лікарнях було розгорнуто 40 додаткових ліжок. Але цієї кількості вже недостатньо. Станом на 12 березня зайнято у міських лікарнях 709 місць (88% - ред.). Підключені до кисню 604 пацієнти, а 67 пацієнтів на СРАР у важкому стані. Сьогодні зайняті всі реанімаційні ліжка», - повідомив Моргунов.

Він зазначив, що область упродовж двох тижнів перебуває на межі потрапляння у червону зону епіднебезпеки, причому найбільша кількість випадків COVID-19 фіксується саме у Вінниці.

«Якщо брати минулий тиждень, то це щодня від 226 до 404 хворих у місті. Третя хвиля пандемії у Вінниці розпочалася саме з середини лютого. Це достатньо загрозливий показник, тому що, за оцінками медиків, коронавірус став іще більш агресивним і ще більше поширюється. Збільшилася кількість хворих, які потрапляють до лікарень вже у важкому стані і летальність від ускладнень коронавірусу. Якщо за січень був випадок 61 смерті, то у лютому вже 76. А за останній тиждень ми маємо 29 смертей», - сказав міський голова.

Моргунов зазначив, що міська влада забезпечує міські лікарні усім необхідним для лікування пацієнтів, - йдеться про обладнання, кисень, медикаменти і засоби індивідуального захисту, а також ліжка. Але навантаження на охорону здоров’я міста зросло майже втричі.

Читайте також: Вінницькі школярі раніше пішли на канікули через COVID-19

«Наші лікарі і медичний персонал вже падають з ніг. Третя хвиля ковіду у нас почалася з середини лютого і триває практично місяць. Причому жодних, навіть стриманих прогнозів щодо послаблення зараз немає», - сказав Моргунов.

Він звернувся до обласної влади з проханням розгорнути ковід-ліжка в обласних медзакладах третинного рівня, розташованих у Вінниці, аби зменшити навантаження на міські лікарні.

На Вінниччині за минулу добу коронавірус вперше виявлено у 940 осіб, зареєстровано 13 летальних випадків, з початку пандемії – 44398.

В Україні станом на 12 березня зареєстровано 1 438 468 випадків зараження коронавірусом, за минулу добу захворіло 12 946 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-