У громадах створюють центри професійного розвитку педагогів

У громадах створюють центри професійного розвитку педагогів

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» 11 березня провела онлайн-семінар для громад щодо ефективної організації Центрів професійного розвитку педагогів та управління ними.

Про це повідомив керівник Хмельницького регіонального офісу Програми «U-LEAD Європою» Дмитро Василенко, передає Укрінформ.

«На семінар підключились понад 80 учасників із Хмельницької, Житомирської та Київської областей. Така кількість показує значний інтерес освітян до цієї теми. Центри мають замінити методичні кабінети не лише у їх роботі. Вони мають посилити роботу професійного розвитку педагогів», – наголосив Василенко.

Під час онлайн-семінару «Центри професійного розвитку педагогічних працівників - ефективна організація та управління в територіальних громадах», який організувала Програма «U-LEAD з Європою» на базі Хмельницького регіонального офісу, учасники обговорили питання розвитку таких центрів, розглянули успішні приклади, які вже є в країні.

Спікери семінару допомогли учасникам проаналізувати цілі, завдання, процеси та основні питання щодо організації Центрів у громадах та продемонстрували кращий досвід організації. Алевтина Седоченко та Сергій Дятленко, експерти з питань освіти Програми «U-LEAD з Європою», також детально проаналізували сферу правового регулювання та надали рекомендації щодо організації Центрів.

«Консультант Центру допомагає звести воєдино попит на послуги працівників освіти та пропозицію, яку має забезпечити система педагогічних кадрів. Тобто від Центру педагоги мають отримувати не лише нові знання та навички, а й розуміння яким має бути педагог у нових умовах, які компетенції він повинен мати», – сказала перша заступниця директора Українського інституту розвитку освіти Наталя Софій.

Читайте також: Громади Закарпаття торік спрямували майже 17% бюджетів на проєкти розвитку

У Бердичівській громаді Центр професійного розвитку педагогічних працівників створили восени минулого року. І за цей час в новій інституції сформували штат та розпочали роботи із педагогами.

«Ми працюємо з осені минулого року і за цей час налагодили сталу комунікацію зі спільнотою освітян. Питань багато, адже педагоги працюють у складних умовах пандемії, і ми даємо ті консультації та поради, які допомагають знайти досвід, нові знання та презентувати себе», - наголошує директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Бердичівської громади Наталія Гриченко.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-