ДСНС Херсонщини просить суд закрити три будинки для літніх людей та чотири готелі

ДСНС Херсонщини просить суд закрити три будинки для літніх людей та чотири готелі

Укрінформ
На Херсонщині жоден з об’єктів, що перевірявся після смертельної пожежі у приватному геріатричному будинку на Харківщині, повною мірою не відповідає правилам пожежно-техногенної безпеки, а по 7 об’єктах подані позовні заяви на припинення експлуатації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС в Херсонській області Володимир Бєляєв.

«За результатами перевірок ми можемо стверджувати, що немає жодного закладу на території області (з перевірених – ред.), який би повною мірою відповідав правилам пожежно-техногенної безпеки… Нашою службою подано сім позовних заяв на припинення експлуатації – це три будинки для людей похилого віку і чотири готелі», - зазначив Бєляєв.

Читайте також: Пожежа у Харкові: одну із загиблих у будинку для літніх досі не ідентифікували

Це, зокрема,один приватний будинок для догляду за людьми похилого віку у Херсоні, де немає елементарних засобів протипожежного захисту, системи протипожежного захисту, у неналежному стані шляхи евакуації. Так само є питання до Високопільського територіального центру соціального обслуговування і до стаціонарного відділення для постійного проживання непрацездатних громадян похилого віку та інвалідів у селі Стрілкове Генічеського району. Також не відповідають безпековим нормам чотири готелі – тому рятувальники доводитимуть у суді, що ці об’єкти мають бути закриті.

Як зазначалося на брифінгу, важливо звернути увагу органів місцевого самоврядування, у віданні яких є заклади для людей з інвалідністю та для людей похилого віку, про необхідність виділення коштів на протипожежні заходи – обладнання автоматичною пожежної сигналізацією, приведення у належний стан електромереж, джерел водопостачання, утримання цього всього у належному стані.

Читайте також: Комісія Кабміну назвала причини пожежі в будинку для літніх у Харкові

За словами Бєляєва, для перевірки визначили 121 об’єкт – це, зокрема, 89 готелів, 4 хостели, 3 пансіонати, 25 будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Але є результати зі складанням відповідних актів і приписів на усунення порушень законодавства лише по 100 об’єктах. А от по 21 закладу перевірки не змогли здійснити: є ті, що наразі не працюють, у переважній більшості це готелі, але й такі заклади, які взагалі не хочуть допускати перевірок, наприклад, готельний комплекс "Грінстоун" у Херсоні, зазначив рятувальник.

Як розповіли під час брифінгу, запроваджується система єдиного Інспекційного порталу, яка наразі працює у пілотному режимі, де можна дізнатися про планові та позапланові перевірки, ознайомитися з актами перевірок.

«Можна дізнатися, чи підпадає об’єкт під перевірку, чи перевірявся раніше, які були недоліки», - зазначив Беляєв.

Раніше повідомлялося, що у Харкові 21 січня під час пожежі загинули 15 осіб, які перебували у будинку для літніх людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-