Лікарі Франківська констатують значне зростання захворюваності серед дітей

Лікарі Франківська констатують значне зростання захворюваності серед дітей

Коронавірус
Укрінформ
В Івано-Франківську значно зростає захворюваність серед дітей. За останню добу в дитячу лікарню надійшло 19 пацієнтів, це найбільший показник за пів року.

Про це в Івано-Франківську на засіданні комісії ТЕБ і НС повідомила директор міської дитячої клінічної лікарні Ольга Бойчук, передає Укрінформ.

«На сьогоднішній ранок дитяча лікарня має 97 пацієнтів, за останню добу поступили 19 дітей. Такої великої кількості поступаючих у нас за останні пів року не було. Це свідчить про те, що рівень дитячої захворюваності значно зростає і кількість дітей, які потребують госпіталізації і лікування в умовах стаціонару, збільшується», - повідомила Бойчук.

Читайте також: У Франківську важкі хворі по дві години чекають під COVID-лікарнею

За її словами, з 19 дітей, які поступили, 7 – з діагнозом пневмонія. Такий діагноз сьогодні мають у лікарні 32 дитини і це майже третина пацієнтів дитячої лікарні.

У COVID-відділенні, додала Бойчук, перебувають 15 дітей із підтвердженим коронавірусом, з них 12 - з пневмоніями.

«Більшість випадків госпіталізованих дітей мають пневмонії. Раніше такого не було», - зауважила директор дитячої лікарні.

Читайте також: Коронавірус на Прикарпатті: жоден хворий не відмовився від госпіталізації у мобільний госпіталь

Вона зазначила, що ситуація не катастрофічна. Жодної киснепотребуючої дитини серед хворих нема. Натомість у COVID-відділенні ще є резервні ліжко-місця.

Як повідомляло агентство, червоний рівень епіднебезпеки на Прикарпатті діє з 26 лютого. В Івано-Франківську закриті всі школи і дитсадки. Заклади харчування працюють лише на виніс. У місті закрили всі промислові ринки та магазини і заборонили масові заходи.

Станом на 11 лютого в Івано-Франківській області за минулу добу підтвердили 533 нові випадки захворювання на коронавірус. В Україні цей показник сягає 9 084.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-