Страх і релігія: у лікарні на Буковині на вакцинацію записалися лише 5 із 80 медиків

Страх і релігія: у лікарні на Буковині на вакцинацію записалися лише 5 із 80 медиків

Укрінформ
У Герцаївській міській лікарні, що в Чернівецькій області, на вакцинацію записалися лише 5 із 80 медпрацівників. Більшість із них відмовляються від щеплень через страх і релігійні переконання.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Комунального некомерційного підприємства "Герцаївська міська лікарня" Едуард Калуцький.

"Поки що тільки 5 людей виявили бажання вакцинуватися. На моє питання чому не хочуть це робити відповідають, що бояться або "віра не дозволяє". Тобто у кожної людини якісь свої мотиви. А оскільки це абсолютно добровільно, то не може бути ніякого примусу", - сказав директор лікарні.

За його словами, загалом у закладі є 80 медпрацівників, які працюють із хворими на COVID-19. Якщо кількість охочих вакцинуватися не збільшиться, то цих п’ятьох медиків відвезуть у сусіднє селище Глибока, де проводитимуть щеплення у районній лікарні.

В обласній адміністрації теж зазначають, що нікого з медиків не можуть примусити вакцинуватися, оскільки ця справа є добровільною.

"Попри це, ми спостерігаємо позитивну динаміку. Тобто у тих закладах охорони здоров’я, де вже щепили 20-30 осіб, через два-три дні з’являється така сама кількість охочих вакцинуватися", - повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації Олег Чорний.

Читайте також: У чергу на COVID-щеплення через «Дію» записалися вже 220 тисяч українців

В обласній адміністрації також серед причин відмов від вакцинації називають і те, що велика кількість медиків перехворіли COVID-19. Тому ці працівники вважають, що мають ще достатню кількість антитіл і вакцинуватися не поспішають.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій міській лікарні №3 жоден медик не виявив бажання вакцинуватися від коронавірусу, а в міській лікарні №4 на вакцинацію записалися лише троє працівників.

В Україні за минулу добу, 10 березня, від COVID-19 було провакциновано 5 898 осіб, з початку кампанії з вакцинації щеплено 29 378 осіб.

Читайте також: Степанов пояснив, чому поки не вдалося вийти на 10 тисяч COVID-щеплень на добу

23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, і вироблену на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Наприкінці 2020 року Україна уклала угоду на постачання 1,9 млн доз вакцини виробництва Sinovac Biotech. 10 березня МОЗ повідомило про реєстрацію вакцини китайського виробника Sinovac Biotech «Короновак». Очікується, що перша поставка цієї вакцини складе 700 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-