Bellingcat виграв суд у Нідерландах проти агентства, пов'язаного з «кухарем Путіна»

Bellingcat виграв суд у Нідерландах проти агентства, пов'язаного з «кухарем Путіна»

Укрінформ
Група розслідувачів з Bellingcat виграла суд у Нідерландах у петербурзького інформагентства РІА ФАН, яке входить в Медіагрупу "Патріот", опікунську раду якої очолює підприємець Євген Пригожин, відомий як "кухар Путіна", який перебуває під санкціями США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Bellingcat.

Bellingcat зазначає, що Окружний суд Амстердама виніс судове забезпечувальне рішення проти петербурзького інформаційного агентства РІА ФАН, яке не прибуло на судове засідання.

Рішення вважає п'ять статей, опублікованих РІА ФАН у липні й серпні 2020 року, некоректними і незаконними.

Читайте також: США ввели санкції проти мережі тролів "кухаря Путіна"

У статтях хибно стверджувалося, що дослідник Bellingcat Пітер ван Гюйс (чиє ім'я РІА ФАН неправильно писало як "Пітер ван Х'юс") та інші журналісти Bellingcat відправляли повідомлення з погрозами співробітникам РІА ФАН, а також пропонували їм хабар. Послуговуючись доказами, наданими Bellingcat, суд вважає ці твердження хибними, не підтвердженими фактами і незаконними.

Читайте також: ФБР оголосило в розшук «кухаря Путіна»

Суд зобов'язав РІА ФАН сплатити судові витрати Bellingcat, а також знищити образливі статті. РІА ФАН також зобов'язане опублікувати спростування на своєму вебсайті протягом шести місяців. У разі невиконання РІА ФАН постанов суду, на компанію буде накладено щоденний штраф у розмірі 25 000 євро за кожен день недотримання до максимальної суми в 500 000 євро.

"Ми сподіваємося, що інформація буде швидко спростована, а образливі статті будуть знищені", - відзначили в Bellingcat.

Читайте також: Facebook і Twitter заблокували акаунти «кухаря Путіна»

Публікації РІА ФАН масштабно поширювалися в соціальних мережах і передруковувалися на інших сайтах, афілійованих з Медіагрупою "Патріот". Головою Опікунської ради Медіагрупи "Патріот", один із засновників якої РІА ФАН, є Євген Пригожин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-