Укравтодор будує міст на трасі Н-31 з випередженням графіка

Укравтодор будує міст на трасі Н-31 з випередженням графіка

Велике будівництво
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) в рамках "Великого будівництва" будує стометровий міст на трасі Н-31 з випередженням графіка на місяць. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційній сторінці «Великого будівництва» у Фейсбуці.

Зазначається, що цей міст є головним об'єктом дороги Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, який на ділянці км 28+132 пролягає над каналом «Дніпро-Донбас». Роботи по спорудах моста тривають в режимі 24/7. Роботи без зупинок протягом зими дозволили виконати більшу частину запланованого будівництва з випередженням графіка на 1 місяць.

«Ця переправа є вкрай важливою ланкою проєкту будівництва автодороги. Завершення її будівництва дозволить поєднати частини лінійної ділянки нової дороги км 26+600 – км 28+600 і забезпечити безперешкодну доставку матеріалів для будівництва траси до кордону Дніпропетровської області», - йдеться у повідомленні.

Спорудження мосту почалося у серпні 2020 року і проходило в кілька етапів. Спочатку на обох берегах каналу були обладнані тимчасові штучні півострови, щоб дати можливість працювати важкій будівельній техніці. Потім були встановлені залізобетонні буронабивні палі і закладений фундамент під проміжні опори мосту, змонтовані 42 балки прогонових будов по 33 м кожна. Також була встановлена ​​залізобетонна монолітна плита проїжджої частини і тротуари.

Укравтодор будує міст на трасі Н-31 з випередженням графіка

Зараз тривають роботи з відсипання земляного полотна на ділянках підходів до мосту, укріплення берегів каналу. Щоб запобігти попаданню зливових вод у канал, міст буде обладнаний системою збору води з проїжджої частини і технологічних тротуарів у вертикальний сепаратор, який буде забезпечувати механічну очистку води.

Повна довжина нового мосту становить 99,8 м, ширина – 27 м. Для руху автотранспорту у двох напрямках відведено по дві смуги шириною 3,75 м.

Читайте також: На Полтавщині Укравтодор завершив будівництво мосту через Ворсклу

Як повідомлялося, Укравтодор у 2020 році завершив будівництво низки мостів-довгобудів, зокрема "Буштинского мосту" на Закарпатті та мосту "Софії" в селі Маршинці (Чернівецька область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-