В Одесі презентували проєкт реконструкції скверу Небесної сотні

В Одесі презентували проєкт реконструкції скверу Небесної сотні

Укрінформ
В Одесі відбудеться реконструкція скверу Небесної сотні та благоустрій території довкола адмінбудівлі облдержадміністрації, де упродовж півроку спорудять три меморіальні пам'ятники - Героям Небесної сотні, жертвам геноциду кримськотатарського народу та воїнам, загиблим у боях за Незалежність України.

Як передає кореспондент Укрінформу, проєкт-концепт під робочою назвою «Сади пам'яті» представили в мерії автори-розробники Михайло Рева і Наталя Головченко, міський голова Одеси Геннадій Труханов та голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

"Сквер Небесної сотні стане місцем вшанування одеситами та гостями міста пам'яті загиблих у 2014 році, реалізуємо проєкт спільно з обласною владою та громадськими організаціями, в тому числі ветеранськими та Фондом допомоги кримськотатарському народу", - зазначив Труханов.

Читайте також: Киянин розбив скляну огорожу Меморіалу Небесної Сотні у Львові

За словами скульптора Михайла Реви, проєкт-концепт «Сади пам'яті» передбачає створення у зеленій зоні довкола адмінбудівлі облдержадміністрації трьох меморіальних комплексів. Зокрема, з боку проспекту Тараса Шевченка - пам'ятника Героям Небесної сотні з увічненням імен загиблих, та алеї Небесної сотні, що веде до центрального входу адмінбудівлі ОДА.

Другий пам'ятник буде присвячено жертвам геноциду кримськотатарського народу. А з боку вулиці Канатної постануть Меморіал загиблим воїнам - учасникам АТО та Алея захисників України.

Читайте також: Ткаченко сподівається, що Музей Голодомору добудують до Дня Незалежності

Як уточнив скульптор, із біографіями загиблих можна буде ознайомитись, скориставшись QR-кодами, вмонтованими у граніт. Меморіальні комплекси обладнані спеціальним декоративним освітленням.

У мерії уточнили, що проєкт-концепт, який буде реалізовано до 30-річчя Незалежності України, здобув підтримку з боку представників ветеранської громадськості, родин загиблих воїнів у військовому конфлікті на Донбасі, а також представників кримськотатарської громади міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-