На березі Чорного моря знайшли рештки доісторичної тварини

На березі Чорного моря знайшли рештки доісторичної тварини

Фото
Укрінформ
На околицях портового Чорноморська Одеської області знайшли кістки доісторичної тварини - ймовірно, шерстистого носорога, який жив на узбережжі Чорного моря близько 12 тис. років тому.

Про це повідомив у Фейсбуці одесит Олександр Макаренко, передає Укрінформ.

"Під Чорноморськом знайшли кістки ймовірно стародавнього носорога виду Coelodonta antiquitatis. Знахідка найближчим часом буде передана вченим ОНУ ім. Мечникова", - зазначив Макаренко, розмістивши фото знахідки.

На його думку, знайдені на березі моря останки є фрагментом хребця шерстистого носорога. Макаренко розраховує, що вчені з Одеського національного університету визначать точніше.

Згідно з Вікіпедією, шерстистий або волохатий носоріг (лат. Coelodonta antiquitatis) - ссавець сімейства носорогових - жив на великих відкритих просторах Європи й Азії в плейстоцені та ранньому голоцені, остаточно зникнувши 8-14 тис. років тому.

Читайте також: Ученим вдалося виділити найстарішу ДНК мамонтів

Значна частина періоду існування цієї тварини припала на час останнього в історії Землі заледеніння. Шерстистий носоріг був типовим представником так званої мамонтової фауни. Основними причинами його вимирання вважаються зміна клімату і пов'язані з ним зміни у флорі, а також полювання первісних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-