Медики сказали, коли на «червоному» Закарпатті чекають стабілізації

Медики сказали, коли на «червоному» Закарпатті чекають стабілізації

Укрінформ
На Закарпатті медики очікують зниження темпів поширення коронавірусної інфекції внаслідок введення в області червоної карантинної зони за 7-10 днів.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

Він зазначив, що за тиждень область може вийти на так зване “плато”, а надалі почнеться стабілізація процесу з поширенням вірусу.

“Ми маємо справу з поширенням інфекції, і такий варіант розвитку подій можна очікувати при умові, якщо зараз усі краяни почнуть нарешті дотримуватися карантину і припинять поширювати вірус. Наразі не курсує громадський транспорт, не працює сфера обслуговування — це має дати результат”, - сказав Пшеничний.

Читайте також: На Закарпатті високу смертність від коронавірусу прогнозують ще тиждень

Також він зазначив, що якщо закарпатці і надалі будуть недисциплінованими щодо стримування інфекції — не носитимуть маски, хворі не перебуватимуть на самоізоляції та ходитимуть по місту — стабілізації ситуації з поширенням коронавірусу в області не відбудеться.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 10 березня, на Закарпатті зафіксували найвищу смертність від коронавірусу з початку пандемії - померли 20 осіб. Така висока смертність збережеться в регіоні ще протягом кількох наступних днів, вважають у Закарпатській ОДА.

Читайте також: На Закарпатті найчастіше порушують карантин ресторатори та перевізники — поліція

З понеділка, 8 березня, через спалах захворюваності на коронавірус Закарпаття перейшло у червону зону рівня епідемічної небезпеки. Обмеження торкнулися сфери обслуговування, закладів культури, освіти та роботи громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-