Угорщина та Закарпаття мають 141 угоду про співробітництво – облрада

Угорщина та Закарпаття мають 141 угоду про співробітництво – облрада

Укрінформ
Між органами місцевого самоврядування Закарпатської області та Угорщини укладено 141 угоду про співробітництво, зокрема про поставку вакцини БЦЖ, реконструкцію палаців та пам'яток культури, будівництво сміттєсортувального заводу тощо.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської облради Олексій Петров.

Він зазначив, що про співробітництво Угорщини та Закарпаття йшлося на зустрічі в Кішварді (Угорщина) з Уповноваженим міністра Іштваном Грежою та головою загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскаром Шестаком.

“Найбільш значимою та потужною є робота наших областей у рамках ЄОТС ТИСА (Європейське об’єднання територіального співробітництва «Тиса» - ред.). І якщо проєкт «Екологічна оцінка можливостей відновлення природних ресурсів у Солотвино РЕВІТАЛ 1» успішно втілюється, то питання будівництва сміттєсортувального заводу в селі Яноші просувається не так активно. Разом із угорським колегою домовилися активізувати роботу у цьому напрямку”, - повідомив Петров.

Читайте також: Україна та Угорщина провели перше засідання Комісії з питань прикордонного руху

Також, за його словами, на зустрічі з Грежою йшлося про розбудову прикордонної інфраструктури, зокрема, про будівництво пунктів пропуску, реконструкцію мосту через р. Тиса та цілодобовий режим роботи КПП ,,Косино – Барабаш”.

“Зійшлися на позиції, що готові завершити проєкт КПП «Нодьгодош – Велика Паладь» впродовж 3 місяців після укладання усієї необхідної міжурядової документації”, - додав Петров.

Крім того, заявив він, угорська сторона оголосила про готовність взяти фінансову участь у реконструкції палацу Бетлена-Ракоці в місті Берегово, Ужгородського замку та у запуску роботи Боржавської вузькоколійки.

За інформацією Петрова, Грежа висловив готовність Угорщини поставити в Закарпатську область вакцину БЦЖ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-